Direct naar hoofdinhoud

Provincie Overijssel

Jongeren enthousiast maken voor de politiek en de democratie. Dat is dat wij doen. Ze laten ervaren dat politiek dichterbij is dan ze denken. Ze bewust te maken van het feit dat de democratie is dat ons met elkaar verbindt.

Een democratie functioneert immers pas als alle inwoners, jong en oud, zich mede-eigenaar voelen van die democratie. Bij Overijssel doet mee! doen we dit door ze in het politieke hart van de provincie Overijssel, de Statenzaal, aan de ene kant iets uit te leggen over hoe de politiek werkt. En, aan de andere kant door ze actief te laten ervaren dat het zijn van een goed politicus iets meer van ze vraagt dan ze gedacht hadden. Want, hoe doet u dat eigenlijk? Met elkaar afspraken maken over hoe de Provincie Overijssel ingericht gaat worden? Loont het bijvoorbeeld om vast te houden aan uw eigen standpunt? Of laat u zich verreiken met een ander perspectief.

Maak kennis met de democratie tijdens onze gratis activiteiten (ook op locatie):

het democratiespel uitgebeeld

Provinciespel

Richt als student de eigen provincie in. Meer streekvervoer? Sneller internet? Of juist nieuwe bedrijventerreinen bouwen?

Provinciespel

Democracity!

Tijdens Democracity bouwen basisschoolleerlingen samen een stad. Om het eens te worden over de inrichting van de stad richten de leerlingen verschillende politieke partijen op.

Democracity!