Over Overijssel

Gepubliceerd op 29 december 2020

Overijssel maken we samen!

Overijssel is een prachtige provincie om te wonen, te werken en te recreëren. Met elkaar maken we Overijssel iedere dag leefbaarder, mooier, veiliger en beter bereikbaar. De provincie werkt samen met gemeenten, waterschappen, het Rijk, ondernemers en maatschappelijke instanties. De provincie werkt en is er voor u. Samen bepalen wij de toekomst van onze provincie.

Informatie over Overijssel

Wat doet provincie Overijssel? Wat zijn Provinciale en Gedeputeerde Staten en de Commissaris van de Koning? Wat zijn de hoofdthema's van de komende vier jaar? Lees alles over provincie Overijssel, bekijk de publieksfilm en download het bijbehorend boekje over onze provincie.

Historie van Overijssel

Van Oversticht tot Overijssel: de geschiedenis van dit oostelijk deel van Nederland is divers en kleurrijk. De provincie werd ooit bezocht door Noormannen, verkocht door een bisschop en tot roem gebracht door een keizer.

Zaken doen met provincie

Hier vindt u de inkoopvoorwaarden en de belangrijkste informatie over de wijze waarop de provincie Overijssel Interim Professionals inkoopt, via brokers en de Inzetdesk provincie Overijssel.

Provinciehuis

De commissaris van de koning en de leden van Provinciale en Gedeputeerde Staten vergaderen in het provinciehuis. U kunt deze vergaderingen bijwonen. Ook kunt u een rondleiding door het gebouw krijgen.

Vacatures

Bij provincie Overijssel werken ruim 750 medewerkers samen aan een mooiere provincie. Een aantrekkelijke leefomgeving, krachtige economie en goed bestuur staan daarbij centraal.

Volkslied, vlag en wapen

'Overijssel, waar de Dinkelgolfjes fonk'len...' Het volkslied van Overijssel bezingt de bewoners en het gebied. Het is geschreven in 1951. Het wapen bestaat al langer: de laatste versie is van 1532. De leeuw op het schild danken we aan Karel de Vijfde.

Atlas van Overijssel

De Atlas van Overijssel geeft u alle geo-informatie van de provincie. Of het nu om fietsroutes of bodemsoorten gaat, het staat er in. U kunt zelf aanklikken wat voor soort atlas u wilt.

Organisatieonderdelen

De provinciale organisatie wordt gevormd door een directie en acht afdelingen met hun werkvelden. De organisatiestructuur vindt u in het organogram.

Nevenfuncties

Overzicht van nevenfuncties van de medewerkers (schaal 14 en hoger).