Aanpak Asbestdaken

Gepubliceerd op 20 januari 2021

Alfred Hamberg

Alfred Hamberg, Beter Wonen Vechtdal:

“De veiligheid van onze huurders was samen met de energietransitie voor ons de aanleiding om de asbestdaken te vervangen."

Frankwin Faber

Frankwin Faber, Dalfsen, Groen Gebogen:

“Al fietsend zag ik hele straten met schuurtjes met asbestdaken. Eerder viel het me niet zo op, nu weet ik van het risico."

Frans Apeldoorn

Frans Apeldoorn, Steenwijk, Agrifac Machinery:

"We hebben een gefaseerd plan van aanpak gemaakt, inclusief de verwijdering van ons asbestdak. Want ook dat moest!”

Ilse Lammertink

Ilse Lammertink, 't Gijmink, Goor, had asbestleidak:

“We hebben nu niet alleen een mooi dak, het asbest is weg en het is ook nog eens goed geïsoleerd.”

Foto Jan Hulsman

Jan Hulsman, Lemelerveld, varkenshouderij:

“De ruimtelijke regeling van de gemeente bleek de oplossing. Ik sloop mijn stallen met asbestdaken en krijg er kavels voor terug.”

Foto Kitty Althof

Kitty Althof, Deventer, had klein asbestdak:

"Dat mijn buurkinderen bloot werden gesteld aan asbest van het dak van mijn schuurtje, voelde niet goed. Nu is het veilig!”

Martin Hondeveld

Martin Hondeveld, Raalte, mini-camping De Zwerver:

“Ik heb bewust de keuze gemaakt om te saneren en mijn bedrijf voort te zetten.”

Asbest van Overijsselse daken!

De provincie Overijssel ziet graag dat dakeigenaren hun asbestdak aanpakken en vervangen. Het is veiliger én beter voor ieders gezondheid. Om dit te stimuleren ondersteunt de provincie gemeenten, adviseurs, lokale en regionale initiatieven en samenwerkende marktpartijen zodat zij dakeigenaren bewust kunnen maken van de voordelen en kansen van de aanpak van het asbestdak. Een verbouwing of verhuizing en plannen om panden of stallen duurzamer en energiezuiniger te maken ziet de provincie als een koppelkans. Net zoals de investering in de toekomst van een bedrijf of erf. Heeft u een dak van asbest? Ga dan voor een gezond en duurzaam dak!

100 inventarisaties asbestdaken

Als provincie stellen we 100 inventarisaties van asbestdaken beschikbaar voor locaties waar veel jongeren komen. Heeft u zo’n locatie? Meld uw locatie dan aan voor een kosteloze inventarisatie.  Lees verder voor meer informatie en de actievoorwaarden

Contact

Heeft u een goed idee om asbestdaken aan te pakken? Zoekt u samenwerking? Neem dan contact met ons op: asbest@overijssel.nl

Gemeenten

uitsnede kaart gemeenten overijssel vierkante meters asbestdaken

Hoe bereikt en informeert u inwoners over het onderwerp asbestdaken? En hoe stimuleert u ze hun asbestdak te verwijderen? Om u te ondersteunen hebben we een toolbox samengesteld met (communicatie)middelen en plannen waar u vrij gebruik van kunt maken.

Toolbox gemeenten

Dakeigenaren

voor dakeigenaren

Heeft u een asbestdak en wilt u het zelf verwijderen of laten verwijderen? Wilt u weten wat kan en mag én wie u daarbij kan helpen? Kortom, hoe pakt u het aan?

We hebben het voor u op een rij gezet.

De mogelijkheden

Adviseurs

voor adviseurs

Als adviseur of belangenbehartiger (financiën, verzekeringen, regelingen of subsidies en aan- en verkoop) kunt u uw klant bewust maken van de risico’s van een asbestdak, maar ook van de kansen die dakvervanging biedt! Met advies of een financieel, fiscaal of kostenverlagend plan helpt u ze zeker op weg. Onze producten en kennis helpen u daarbij.

Saneerders & bouwers

saneerdersbedrijven

Bent u saneerder of plaatst u nieuwe daken of zonnepanelen? Breng dan uw oplossing voor verwijdering, vervanging of verduurzaming onder de aandacht van dakeigenaren. Er liggen nog miljoenen m2 asbestdaken in Overijssel. Er is volop behoefte aan uw dienst of totaalproduct om hen te ontzorgen. Wij helpen u graag met onze ervaring en tips.

Laatste nieuws

Er zijn helaas geen resultaten.

Asbestdakenkaart

Deze kaart laat zien waar in uw gemeente, buurt of straat asbestdaken te vinden zijn.