Asbestdaken

Gepubliceerd op 31 oktober 2022

Asbest van Overijsselse daken!

Provincie Overijssel ziet graag dat dakeigenaren hun asbestdak aanpakken en vervangen. Het is veiliger én beter voor ieders gezondheid. Om dit te stimuleren ondersteunt de provincie gemeenten, adviseurs, lokale en regionale initiatieven en samenwerkende marktpartijen zodat zij dakeigenaren bewust kunnen maken van de voordelen en kansen van de aanpak van het asbestdak. Een verbouwing of verhuizing en plannen om panden of stallen duurzamer en energiezuiniger te maken ziet de provincie als een koppelkans. Net zoals de investering in de toekomst van een bedrijf of erf.

Gratis informatiepakket

Er is een gratis informatiepakket voor:

  • Gemeenten
  • Dakeigenaren
  • Adviseurs
  • Saneerders

Vraag het gratis informatiepakket aan

Contact

Heeft u een goed idee om asbestdaken aan te pakken of zoekt u samenwerking? Neem dan contact met ons op: asbest@overijssel.nl

Gemeenten

uitsnede kaart gemeenten overijssel vierkante meters asbestdaken

Hoe bereik en informeert u inwoners over het onderwerp asbestdaken? En hoe stimuleer je ze hun asbestdak te verwijderen? Om u te ondersteunen hebben we een toolbox samengesteld met (communicatie)middelen en plannen waar u vrij gebruik van kunt maken.

Dakeigenaren

voor dakeigenaren

Heeft u een asbestdak en wilt u het zelf verwijderen of laten verwijderen?  We hebben alle benodigde informatie voor u op een rij gezet in een gratis informatiepakket.

Adviseurs

voor adviseurs

Als adviseur of belangenbehartiger (financiën, verzekeringen, regelingen of subsidies en aan- en verkoop) kunt u uw klant bewust maken van de risico’s van een asbestdak, maar ook van de kansen die dakvervanging biedt! Onze (communicatie)middelen en kennis helpen u daarbij.

Saneerders & bouwers

saneerdersbedrijven

Bent u saneerder of plaatst u nieuwe daken of zonnepanelen? Breng dan uw oplossing voor verwijdering, vervanging of verduurzaming onder de aandacht van dakeigenaren. Er is volop behoefte aan uw dienst of totaalproduct om de inwoners van Overijssel te helpen ontzorgen. Wij helpen u graag met onze ervaring en tips.

100 inventarisaties asbestdaken

Als provincie stellen we 100 inventarisaties van asbestdaken beschikbaar voor locaties waar veel jongeren komen. Heeft u zo’n locatie? Meld deze locatie dan aan voor een kosteloze inventarisatie. Meer informatie en de actievoorwaarden.

Asbestdak, wat nu?

Heeft u een asbestdak kleiner dan 35m2? Dan mag u uw dak onder voorwaarden zelf vervangen. Op de site van MilieuCentraal staat  meer informatie. Bent u een ondernemer of is uw dak groter dan 35m2? Dan moet u uw dak laten saneren of vervangen door een gecertificeerd saneringsbedrijf. Op www.ascert.nl kunt u deze professionals vinden.

Asbestdakenkaart

Deze kaart laat zien waar in uw gemeente, buurt of straat asbestdaken te vinden zijn.