Aanpak Asbestdaken

Gepubliceerd op 30 maart 2021

Asbest van Overijsselse daken!

De provincie Overijssel ziet graag dat dakeigenaren hun asbestdak aanpakken en vervangen. Het is veiliger én beter voor ieders gezondheid. Om dit te stimuleren ondersteunt de provincie gemeenten, adviseurs, lokale en regionale initiatieven en samenwerkende marktpartijen zodat zij dakeigenaren bewust kunnen maken van de voordelen en kansen van de aanpak van het asbestdak. Een verbouwing of verhuizing en plannen om panden of stallen duurzamer en energiezuiniger te maken ziet de provincie als een koppelkans. Net zoals de investering in de toekomst van een bedrijf of erf. Heb je een dak van asbest? Ga dan voor een gezond en duurzaam dak!

100 inventarisaties asbestdaken

Als provincie stellen we 100 inventarisaties van asbestdaken beschikbaar voor locaties waar veel jongeren komen. Heb je zo’n locatie? Meld jouw locatie dan aan voor een kosteloze inventarisatie.  Meer informatie en de actievoorwaarden

Contact

Heb je een goed idee om asbestdaken aan te pakken? Zoek je samenwerking? Neem dan contact met ons op: asbest@overijssel.nl

Gemeenten

uitsnede kaart gemeenten overijssel vierkante meters asbestdaken

Hoe bereik en informeer je inwoners over het onderwerp asbestdaken? En hoe stimuleer je ze hun asbestdak te verwijderen? Om je te ondersteunen hebben we een toolbox samengesteld met (communicatie)middelen en plannen waar je vrij gebruik van kunt maken.

Toolbox gemeenten

Dakeigenaren

voor dakeigenaren

Heb je een asbestdak en wil je het zelf verwijderen of laten verwijderen? Wil je weten wat kan en mag én wie je daarbij kan helpen? Kortom, hoe pak je het aan?

We hebben het voor je op een rij gezet.

De mogelijkheden

Adviseurs

voor adviseurs

Als adviseur of belangenbehartiger (financiën, verzekeringen, regelingen of subsidies en aan- en verkoop) kun je je klant bewust maken van de risico’s van een asbestdak, maar ook van de kansen die dakvervanging biedt! Met advies of een financieel, fiscaal of kostenverlagend plan help je ze zeker op weg. Onze producten en kennis helpen je daarbij.

Saneerders & bouwers

saneerdersbedrijven

Ben je saneerder of plaats je nieuwe daken of zonnepanelen? Breng dan jouw oplossing voor verwijdering, vervanging of verduurzaming onder de aandacht van dakeigenaren. Er liggen nog miljoenen m2 asbestdaken in Overijssel. Er is volop behoefte aan jouw dienst of totaalproduct om hen te ontzorgen. Wij helpen je graag met onze ervaring en tips.

Laatste nieuws

Er zijn helaas geen resultaten.

Asbestdakenkaart

Deze kaart laat zien waar in jouw gemeente, buurt of straat asbestdaken te vinden zijn.