Sociale kwaliteit

Gepubliceerd op 7 november 2022

We stimuleren Overijsselaars gezond en vitaal te blijven en initiatief te nemen voor een fijne buurt en een omgeving die past bij wat je nodig hebt. Zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven in hun eigen fijne leefomgeving. Waar mensen lekker in hun vel zitten en voor elkaar klaar staan. En waar iedereen mee doet en zichzelf kan zijn.

Wij werken hiervoor nauw samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties, vrijwilligers en initiatiefnemers. Waarbij we kennis en ideeën met elkaar delen. Wij verbinden partners en mooie initiatieven zodat ze elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren. Samen voor elkaar. Samen gaan we aan de slag met de onderwerpen: vitaliteit en positieve gezondheid, inclusieve samenleving, sociale ontmoetingsplekken, vrijwilligers en initiatieven.

Contact

Beleid Sociale Kwaliteit

E-mail: Socialekwaliteit@overijssel.nl
Telefoon: 038 499 83 52

Vragen over subsidies

Overijssel loket

E-mail: subsidie@overijssel.nl
Telefoon: 038 499 88 99

Inclusieve samenleving

Een inclusieve samenleving zonder fysieke of sociale beperkingen. Dit betekent voor ons dat iedereen meedoet en meetelt. Zodat iedereen een fijn sociaal leven heeft. Dat we allemaal op onze eigen wijze bijdragen aan veiligheid en acceptatie in de samenleving. Dat we bereid zijn ons over verschillen heen te zetten en om te kijken naar de ander. Daarnaast zijn wij een trotse regenboogprovincie: wij vinden het belangrijk dat iedereen in Overijssel veilig zichzelf kan zijn.

Vitaliteit en positieve gezondheid

Positieve gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn. Het gaat om goed voor jezelf zorgen en plezier uit het leven kunnen halen. Denk daarbij aan goede voeding, bewegen in de buitenlucht, een fijn sociaal leven en mee kunnen doen in de samenleving. Vitale en gezonde mensen hebben meer energie en kunnen goed voor zichzelf en hun leefomgeving zorgen. Gewoon lekker in je vel zitten!

Sociale ontmoetingsplekken

Bij sociale ontmoetingsplekken in dorpen en wijken ontmoeten mensen elkaar en inspireren ze elkaar. Het is de plek waar goede ideeën ontstaan. Een plek om te sporten, samen activiteiten te doen, naar een goede voorstelling gaan, een boek te halen of gewoon gezellig koffie drinken. De ontmoetingsplekken vormen ‘het cement van de samenleving’.

Initiatieven en vrijwilligers

Vrijwilligers en initiatiefnemers zijn onmisbaar voor een fijne leefomgeving. Deze vrijwilligers, mantelzorgers en mensen die belangeloos voor hun omgeving zorgen doen belangrijk werk en zijn onmisbaar. Als provincie waarderen en stimuleren wij de Overijsselse vrijwilligers enorm. Samen voor elkaar en met elkaar.

Initiatieven Sociale Kwaliteit

Resultaten buiten bewegen

Samen voor elkaar

Inspiratie nodig om jouw buurt, dorp of stad socialer en leefbaarder te maken? Kijk op het platform Samen voor Elkaar voor mooie initiatieven.

Samen voor Elkaar

Subsidies Sociale Kwaliteit

Er zijn verschillende subsidieregelingen. Klik op de link 'Subsidie' en vink daar vervolgens het thema Sociale Kwaliteit aan.

Subsidies

Evaluatiekrant

De tweede editie van de evaluatiekrant Sociale Kwaliteit bevat de resultaten van een tussenevaluatie over de periode 2020 tot en met april 2022.

Lees de 2e editie