ODM: Provinciespel

Gepubliceerd op 26 november 2020

Wat doet een Statenlid? Waar gaat de provincie over, en een gemeente, en het Rijk? En hoe worden beslissingen genomen? Tijdens het Provinciespel kruipen de deelnemers in de huid van leden van Provinciale Staten. Ze richten hun eigen politieke partijen op en maken korte partijprogramma’s over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Hierover gaan de leerlingen met elkaar in debat en zij beslissen democratisch wat er wel of niet in de provincie moet komen. Zijn dat bedrijven? Of juist veel groen? Niet alles kan, dus er moeten beslissingen worden genomen.

Hoe werkt het?

In de statenzaal op het provinciehuis ligt een grote plattegrond van de provincie. Na het debat stemmen de deelnemers over de items die in de provincie moeten komen en zo wordt de plattegrond gevuld met items in de vorm van bedrijven, woonwijken, festivals, wegen en bossen.

Het spel kan gespeeld worden met minimaal 12 en maximaal 30 deelnemers.

Provinciespel in het kort

Kosten

Gratis

Tijdsinvestering

2 uur (exclusief reistijd)

Locatie

Statenzaal in het provinciehuis in Zwolle

Doelgroep

  • Praktijkonderwijs
  • Vmbo bbl/kbl
  • Mbo niveau 1 t/m 4

Planning

Het provinciespel kan geboekt worden voor data na 1 januari 2021. In de periode tot en met januari zijn geen data meer beschikbaar. Voor scholen die van buiten Zwolle naar het provinciehuis komen bieden wij gratis busvervoer aan.

Aanmelden & contact

Aanmelden

Meld uw klas(sen) aan voor het Provinciespel

Contact

Poem ter Mors, projectleider

Telefoon: 06 11 58 39 34
E-mail: overijsseldoetmee@overijssel.nl