ODM: Gastles

Gepubliceerd op 10 november 2021

Wat is het verschil tussen gemeente en provincie? Hoe word je wethouder en hoe word je Statenlid? Wat merken leerlingen in hun dagelijks leven van de overheid? En hoe kunnen ze daar invloed op uitoefenen?

Hoe werkt het?

Tijdens een gastles vertelt een raadslid of Statenlid wat de democratie en het politieke werk inhouden. De leerlingen leren wat het verschil en de samenhang is tussen de bestuurslagen in Nederland. Naast kennisoverdracht is de interactie tussen leerlingen en politici een belangrijk onderdeel van de gastles. Jongeren ervaren hoe ze, naast stemmen, nog meer betrokken kunnen zijn bij besluitvorming in provincie en gemeente. Een moderator begeleidt de gastles en zorgt ervoor dat het gesprek tussen de leerlingen en de politici goed verloopt. De lessen worden aan het niveau van de klas aangepast.

Gastles in het kort

Kosten

Gratis

Tijdsinvestering

1 lesuur

Locatie

In de klas op uw eigen school

Doelgroep

  • Bovenbouw vmbo tl
  • Bovenbouw havo/vwo
  • Mbo niveau 1 t/m 4
  • Hbo leerjaar 1 en 2

Planning

De gastles kan het hele jaar gratis geboekt worden.

Aanmelden & contact

Aanmelden

Docenten kunnen zich aanmelden via het online aanmeldsysteem van ProDemos. Hiervoor is een eenmalige registratie nodig. Na registratie ontvangt u een bevestiging in uw mailbox. Daarna kunt u het aanmeldformulier op de website invullen.

Contact

Manon Rozema
Telefoon: 06 11 19 77 68
E-mail: overijsseldoetmee@overijssel.nl