Vechtdalverbinding, N340/N48 en N377

Gepubliceerd op 2 december 2021

Bestaande N340

In de zomer van 2021 gaat de N340 tussen de Ankummerdijk en het knooppunt Varsen drie weken dicht. We bouwen dan vier fietstunnels, passen kruisingen aan en bouwen rotondes, verzorgen faunapassages voor kleine en middelgrote dieren en sluiten het nieuwe tracé van de N340 aan op de huidige rijbaan. De parallelwegen worden in het voorjaar al verbreed, zodat fietsers en gemotoriseerd verkeer veiliger naast elkaar kunnen rijden.

Knoop A28 & nieuwe tracé N340

Dankzij de nieuwe aansluiting van de A28 op het nieuwe tracé van de N340 kan verkeer van de A28 naar het Oosten, en omgekeerd, zonder verkeerslichten en mét spoorviaduct in één beweging doorrijden. De huidige N340 wordt tot aan de Ankummerdijk afgewaardeerd en ingericht als erftoegangsweg. Met een fietstunnel onder het spoor door kan ook langzaam verkeer het spoor veilig kruisen.

Contact

Vragen uitvoeringswerkzaamheden:

Omgevingstelefoon Vechtdalverbinding
Telefoon: 06 34 59 06 11

Algemene vragen en opvragen documenten:

Telefoon: 038 499 70 06
E-mail: vechtdalverbinding@bam.com

Direct in contact? Maak een afspraak

Aanmelden spreekuur november

Aanmelden spreekuur december

Drogteropslagen, kruising

De kruising van de N377 en de lokale weg 'de Drogteropslagen' is een gevaarlijke. In de spits is het voor lokaal verkeer lastig om de N377 op te rijden of om over te steken. Daarom is in maart 2021 de bouw gestart van een viaduct. De provinciale N377 gaat in de nieuwe situatie óver de lokale Drogteropslagen heen, wat de veiligheid én doorstroming ten goede komt.

N377 Nieuwleusen

Voor verkeer in Nieuwleusen is het lastig, en niet altijd veilig, om in de spits de N377 op te rijden. Daarom bouwt de provincie twee LARGAS-rotondes, zodat het voor langzaam én gemotoriseerd verkeerd, veiliger wordt. Ook vergroot het de doorstroming, zeker vanuit de dorpskern van Nieuwleusen. Voor fietsers komen er rond Nieuwleusen drie oversteken met middengeleider bij, zodat oversteken in twee keer, en dus veiliger, kan.

Informatiecentrum Vechtdalverbinding gesloten

Het informatiecentrum is door de coronamaatregelen vooralsnog gesloten. We kunnen ons voorstellen dat u wel graag in contact wil zijn voor vragen of opmerkingen en daarom laten wij het inloopspreekuur op de woensdagochtend doorgaan. Hier kunt u zich voor aanmelden. De inloopspreekuren doen wij telefonisch of middels videobellen. Uiteraard mag u ons ook altijd mailen of bellen.

Afgeronde onderdelen

Knooppunt Varsen & N48

De provincie heeft het knooppunt bij Varsen vernieuwd. Het verkeer van en naar Ommen en Hardenberg kan in de nieuwe situatie gebruik maken van een 'fly-over' en zo ongehinderd doorrijden. Bij de Balkerweg zijn nieuwe rotondes aangelegd en onder de N48 komt een fietstunnel voor het vele, recreatieve, fietsverkeer van en naar Ommen.

N377 Balkbrug

Het dorp Balkbrug is in tweeën gesplitst door de drukke kruising met de N377. Daarom bouwt de provincie hier een onderdoorgang, zodat doorgaand verkeer, onderlangs en ongehinderd, kan doorrijden. En lokaal verkeer veiliger kan oversteken. De ruimte die bovenop het tunneldek ontstaat wordt met aandacht voor ruimtelijke kwaliteit ingericht, zodat het dorpsgevoel vergroot wordt en noord en zuid in Balkbrug weer verbonden worden.