Verkeer en Vervoer

Gepubliceerd op 12 september 2022

Reizen in Overijssel kan op veel manieren. Het liefst zo gemakkelijk en duurzaam mogelijk. Daarom werkt Overijssel aan goede bereikbaarheid, veilige wegen en fietspaden, vlotte doorstroming en duurzaam Openbaar Vervoer. En aan betere aansluiting tussen de verschillende vervoermiddelen. Dat scheelt files, brandstof en uitlaatgassen. Daarnaast stimuleren we veilig gedrag van weggebruikers.

Contact

Eenheid Ruimte en Bereikbaarheid

Telefoon: 038 499 80 00

Eenheid Wegen en Kanalen

Telefoon: 038 499 70 00

Werk aan de weg

Op sommige trajecten wordt aan de weg gewerkt om de doorstroom en veiligheid van het verkeer te verbeteren of omdat de weg onderhoud nodig heeft.

Varen in Overijssel

Download de laatste vaarwaterkaarten van alle Overijsselse vaarwater-regio's, bekijk het overzicht van provinciale brug- en sluistijden en zie het overzicht van actuele vaarwegprojecten en onderhoud aan kanalen.

Openbaar vervoer

Overijssel werkt aan goede bereikbaarheid en betaalbaar, comfortabel en duurzaam reizen per buurt(bus) en trein. Regiotreinen, buurtbussen en streek- en stadsbussen rijden in opdracht van de provincie.

Logistiek

Bijna alle bedrijven hebben dagelijks te maken met goederenvervoer en logistiek. De ontwikkelingen binnen deze sector zijn belangrijk voor de werkgelegenheid en economische groei in Overijssel. Om de logistiek duurzamer te maken in de sector goederenvervoer is de Port of Logistics Overijssel.

Overbelading en Geluidsbelasting

Werkgeversaanpak

De werkgeversaanpakken Twente Mobiel en Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle helpen werkgevers met hun mobiliteitsbeleid. Met diverse acties en maatwerkoplossingen werken we aan minder files, minder CO2-uitstoot, meer vrijheid in werk- en reistijden en vitalere medewerkers.

Waar wordt er gestrooid?

Gladheidsbestrijding in Overijssel

In de wintermaanden versturen wij via Twitter een specifiek bericht per steunpunt.

Afbeelding Twitter logo @ProvOverijssel

Kaart met strooiroutes in Overijssel

Digitalisering Mobiliteitsdata

Mobiliteitsdata, zoals informatie over wegwerkzaamheden en ongelukken, is van steeds groter belang. Deze gegevens worden gebruikt door bijvoorbeeld producenten van navigatiesystemen. Maar ook door hulpdiensten zoals politie en ambulance, die daardoor vaker betrouwbare en actuele weginformatie hebben.

Overijssel Dichtbij

Benieuwd wat de Provincie Overijssel allemaal doet om de wegen waarover jij rijdt, en de kanalen waarover jij vaart, veilig en mooi te houden? Reis in de serie Overijssel Dichtbij mee met reporter Marijke en laat je verbazen.

Geef je mening!

Heb jij de serie Overijssel Dichtbij gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar je mening! Vul de 6 vragen in en laat ons weten wat je van de serie vindt.