Openbaar vervoer

Overijssel werkt aan goede bereikbaarheid en betaalbaar, comfortabel en duurzaam reizen per trein en (buurt)bus. Treinen, streek- en stadsbussen en buurtbussen rijden in opdracht van de provincie. Daarnaast werken we aan ideeën voor nieuwe vormen van openbaar vervoer van en naar dorpen en buurtschappen.

Treinen

In opdracht van de provincie rijden er treinen van verschillende vervoerders. op de volgende trajecten:

Alle regionale treinen van Keolis Nederland en Arriva zijn blauw van kleur en vallen onder Blauwnet. Overstappen tussen blauwnettreinen kan zonder tussentijds in- en uitchecken.

Bussen

In opdracht van de provincie rijden er bussen. Overijssel is opgedeeld in twee gebieden: West-Overijssel en Twente. In beide gebieden rijden de bussen onder de merknaam RRReisVerwijst naar een andere website. Wel zijn twee verschillende vervoerders verantwoordelijk voor de uitvoering:

Kleinschalig vervoer in de buurt

Op plaatsen waar de vraag naar vervoer te klein is voor een trein of (buurt)bus ontstaan vaak nieuwe vormen van personenvervoer. Dat noemen we ook wel nieuwe mobiliteit. Op www.ikwilvervoer.nlVerwijst naar een andere website vindt u een overzicht van dit soort initiatieven.

Abonnementen, acties en OV-ambassadeurs

Op www.ervaarhetov.nlVerwijst naar een andere website kunt u nagaan welk abonnement het beste bij u past. Ook staan er regelmatig leuke acties op in Overijssel, Gelderland en Flevoland en informatie over OV-ambassadeurs.

Consumentenorganisaties

Het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer, ROCOV Overijssel is een vereniging van belangenorganisaties. De belangenorganisaties komen op voor de belangen van reizigers in het Overijsselse openbaar vervoer. Op basis van de Wet personenvervoer 2000 is het de taak van het ROCOV om een gezamenlijk (on)gevraagd advies te geven aan de provincie en de vervoerders.