Stadsbeweging Overijssel

Gepubliceerd op 17 juni 2020

Stadsbeweging in het kort

Stads- en dorpscentra in Overijssel moeten weer levendig worden. Lege winkelpanden moeten worden gevuld. Het centrum van een stad of dorp gaat om méér dan winkelen: het moet een plek zijn waar wat te beleven valt.  Een bloeiend centrum trekt bovendien meer bezoekers aan: interessant voor investeerders.

Hoe krijg je dit voor elkaar? De Stadsbeweging, een programma van de provincie, is partner van de binnensteden. Samen met partijen in de stad zoekt zij de energie op in de stad. Ze werkt bovendien aan nieuwe verbindingen, ook tussen partners die soms uiteenlopende belangen hebben. Daarnaast helpt de Stadsbeweging een stad of dorp bij het kiezen van hun DNA: wat maakt deze stad zo bijzonder? En hoe sluit dit mooi aan bij de omgeving en omliggende steden en dorpen?

www.stadsbeweging.nl

resultaten stadsbeweging

Resultaten Stadsbeweging

Werkwijze: met een aantal partners uit de stad stelt de Stadsbeweging een stadsarrangement op. Dat is een reeks van afspraken zoals het organiseren van stadscafés of het uitdelen van stadscheques. Ook kunnen het concrete projecten zijn die de binnenstad mooier of toegankelijker maken. Of denk aan het aanstellen van een centrummanager als spin-in-het- web van het centrum. De Stadsbeweging is begonnen vanuit een experiment, maar is inmiddels een solide partner geworden van de stads- en dorpscentra in Overijssel. De steden in Overijssel zijn met dit duwtje in de rug in beweging gekomen. Het begint weer te bruisen.