Toekomstbestendige werklocaties

Gepubliceerd op 13 oktober 2022

Overijssel is een aantrekkelijke provincie om te ondernemen. We zijn trots op onze Overijsselse ondernemers en geven ze graag de ruimte om te ontwikkelen en te groeien in Overijssel. Ook bieden we plek aan ondernemers die zich in Overijssel willen vestigen. Samen met bedrijven en gemeenten werken we aan toekomstbestendige werklocaties, zoals duurzaam ingerichte bedrijventerreinen, werk- en winkelgebieden.

Contact

Jolanda Walman

Telefoon: 038 499 75 41
E-mail: jc.walman@overijssel.nl

Wie kan je verder helpen?

  • Ben je op zoek naar een goede locatie voor jouw bedrijf? Je kunt beschikbare kavels op bedrijventerreinen vinden via de Atlas van Overijssel en het landelijke zoeksysteem IBIS.
  • Voor meer informatie over kavels kun je contact opnemen met de betreffende gemeente of met OostNL.
  • Op KennisHub Overijssel staat meer informatie over de economie van Overijssel

Heb je plannen om je verouderde werklocatie nieuw leven in te blazen en kun je daarbij hulp gebruiken? Neem dan contact op met de HMO om de verschillende mogelijkheden te verkennen.

Onderzoek en data

Wij hebben onderzoek laten doen naar de kansen om bedrijven(terreinen) te verduurzamen. Via interactieve dashboards is in beeld gebracht hoe de toekomstbestendigheid van bedrijventerreinen eruit ziet.

Ook zijn er twee handreikingen met praktische voorbeelden beschikbaar.

Welke subsidies zijn er?

De provincie Overijssel heeft verschillende fondsen en regelingen voor ondernemers om samen te investeren. Ondernemers en ondernemersverenigingen kunnen gebruik maken van de regelingen in ons subsidieloket.

De subsidieregeling Versnelling toekomstbestendige werklocaties heeft als doel om bestaande werklocaties te ordenen door te sturen op kwantiteit en kwaliteit van werklocaties.

Topwerklocaties

In Overijssel zijn 9 topwerklocaties. Dit zijn bedrijventerreinen die zich onderscheiden door bijvoorbeeld een bijzondere groep bedrijven, een uitgesproken profiel of een aantrekkelijke ligging. Op deze topwerklocaties is veel aandacht voor duurzaamheid, nieuwe energie, circulariteit en klimaatadaptatie. Ondernemers en gemeenten werken samen met de provincie aan de doorontwikkeling van deze werklocaties.

Werk mee aan levendige binnensteden en winkelcentra

Samen met ondernemers, pandeigenaren en gemeenten werkt Provincie Overijssel aan levendige binnensteden en winkelcentra.

Stadsbeweging

Met de Stadsbeweging werkt Provincie Overijssel aan vitale binnensteden. De provincie deelt kennis, verbindt partijen met elkaar en biedt financiële ondersteuning bij het maken van plannen voor compacte en vitale centra. Kijk op de site van de Stadsbeweging we dat doen en wat jij kunt doen in jouw gemeente.