Toekomstbestendige werklocaties

Overijssel is een aantrekkelijke provincie om te ondernemen. We zijn trots op onze Overijsselse ondernemers en geven ze graag de ruimte om te ontwikkelen en te groeien in Overijssel. Ook bieden we plek aan ondernemers die zich in Overijssel willen vestigen. Samen met bedrijven en gemeenten werken we aan toekomstbestendige werklocaties, zoals duurzaam ingerichte bedrijventerreinen, werk- en winkelgebieden.

Wie kan u verder helpen?

Heeft u plannen om uw verouderde werklocatie nieuw leven in te blazen en kunt u daar hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met de HMOVerwijst naar een andere website om de verschillende mogelijkheden te verkennen.

Welke subsidies zijn er?

De provincie Overijssel heeft verschillende fondsen en regelingen voor ondernemers om samen te investeren. Ondernemers en ondernemersverenigingen kunnen gebruik maken van de regelingen in ons subsidieloketVerwijst naar een andere website.

Topwerklocaties

In Overijssel zijn 9 topwerklocaties. Dit zijn bedrijventerreinen die zich onderscheiden door bijvoorbeeld een bijzondere groep bedrijven, een uitgesproken profiel of een aantrekkelijke ligging. Op deze topwerklocaties is veel aandacht voor duurzaamheid, nieuwe energie, circulariteit en klimaatadaptatie. Ondernemers en gemeenten werken samen met de provincie aan de doorontwikkeling van deze werklocaties.

Werk mee aan levendige binnensteden en winkelcentra

Samen met ondernemers, pandeigenaren en gemeenten werkt Provincie Overijssel aan levendige binnensteden en winkelcentra.

Stadsbeweging

Met de Stadsbeweging werkt Provincie Overijssel aan vitale binnensteden. De provincie deelt kennis, verbindt partijen met elkaar en biedt financiële ondersteuning bij het maken van plannen voor compacte en vitale centra. Kijk op de site van de StadsbewegingVerwijst naar een andere website hoe we dat doen en wat u kunt doen in uw gemeente.