Hoe werkt pachten van de provincie Overijssel

Gepubliceerd op 5 juli 2021

De pachtwet valt sinds 2007 voor een groot deel onder het Burgerlijk Wetboek. Pachtnormen worden jaarlijks aangepast. Een gespecialiseerd kantoor (rentmeesterij) regelt de pachtzaken voor Overijssel.

Van Ameyde voert het tijdelijk beheer van gronden uit.

Aanmelden voor pacht

  • U kunt zich ieder jaar opgeven van 1 juli tot en met 30 september. Via pachtloket.net komt u bij het formulier om uw belangstelling voor het pachten van gronden in 2022 te registreren. Bij vragen (ook over de link naar het formulier) neemt u contact op met Van Ameyde (telefoon 085 006 99 54, e-mail: info@pachtloket.net)

  • Je meldt je aan voor het aankomende jaar
  • Aanmelding betekent niet dat je automatisch recht op pachten hebt. Je laat met je aanmelding weten dat je interesse hebt.
  • De provincie kan ook op andere manieren kandidaten zoeken voor uitgifte van pachtgronden.

Hoe lang kun je pachten?

  • Een perceel wordt maximaal 3 jaar aan dezelfde pachter verpacht.
  • Er is geen automatisch recht op 3 jaar pacht, het kan ook beperkt zijn tot 1 of 2 jaar.

Hoe weet je of je in aanmerking komt?

Rentmeesterskantoor Van Ameyde laat elke aanmelder weten of hij in aanmerking komt voor uitgifte in pacht. Ook stelt het kantoor de pachtovereenkomsten op.

Wet- en regelgeving

In het Beleid- en uitvoeringskader tijdelijk beheer staat alle informatie over het pachten van Overijsselse gronden. Het beleidsstuk kan hier en daar iets aangepast worden (dit heet maatwerk pachter).


Contact

Van Ameyde
Telefoon: 085 006 99 54
E-mail: info@pachtloket.net