Family Next

Gepubliceerd op 23 mei 2022

Ben jij ondernemer in een Overijssels familiebedrijf met minimaal 5 werknemers en wil je aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of staat de volgende generatie in de startblokken om het bedrijf over te nemen? Dan is Family Next een steun in de rug!

In Family Next werken Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven, Kennispoort Regio Zwolle, MKB Deventer en Ondernemend Twente samen om familiebedrijven met minimaal 5 werknemers uit Overijssel verder te helpen. Ze doen dat in opdracht van Provincie Overijssel.

Terugkijken webcasts

Onze drie thema's

Digitalisering

Er is geen twijfel mogelijk: onze samenleving is op weg naar een steeds meer gedigitaliseerde toekomst. Om productiviteit te verhogen en concurrentievermogen te behouden, is het noodzakelijk op tijd te digitaliseren. Maar hoe doe je dat? Hoe vergroot je de online business van je bedrijf? Wat kan je doen om je productieproces verder te automatiseren? Hoe neem je je bedrijf mee in dit veranderproces? Family Next brengt je in contact met de kennis en ondersteuning om de juiste stappen te maken.

Duurzaamheid

Voor steeds meer bedrijven en consumenten is duurzaamheid een belangrijk thema. Bedrijven die duurzame panden en bedrijfsprocessen hebben, zijn beter voor het milieu, besparen kosten, hebben een hogere productiviteit en zijn aantrekkelijker voor (potentiële) werknemers en financiers. Met andere woorden, een duurzaam bedrijf is een toekomstbestendig bedrijf. Maar welke mogelijkheden tot verduurzaming zijn er? En levert het rendement op en hoe? Wat is de eerste stap? Family Next helpt je bedrijf te verduurzamen.

Bedrijfsopvolging

Vroeg of laat krijgt ieder familiebedrijf te maken met bedrijfsopvolging. Het regelen van goede bedrijfsopvolging naar een volgende generatie is niet makkelijk. Toch is het voor de continuïteit van je bedrijf belangrijk om bedrijfsopvolging goed te regelen en op tijd te beginnen. Heb je een Overijssels familiebedrijf met minimaal vijf medewerkers en komt de tweede generatie binnenkort aan het roer? Dan helpt Family Next je op weg met de bedrijfsopvolging.

Wat je van Family Next kunt verwachten

Als je je aanmeldt voor Family Next dan nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek geef je aan waar je hulp bij nodig hebt.

Coach

Hoe fijn is het om gebruik te maken van de kennis en ervaring van een andere ondernemer met een familiebedrijf? Een ondernemer die zijn bedrijf al heeft gedigitaliseerd, verduurzaamd en/of heeft overgedragen? Binnen Family Next brengen wij je in contact met een ondernemer die kennis en ervaring heeft met het onderwerp en/of de sector waarin jouw bedrijf actief is. Samen bedenk je een aanpak die past bij jouw bedrijf. In deze aanpak beschrijf je met welke onderwerpen je aan de slag wilt en hoe je dat gaat doen.

Leren van Elkaar kringen

Gedurende het jaar organiseren wij doorlopend Leren van Elkaar kringen. Tijdens deze bijeenkomsten deel je ervaringen met andere ondernemers. Zo leer je van elkaar en help je elkaar verder. Elke Leren van Elkaar kring gaat over één thema en bestaat uit drie sessies. De thema’s zijn: omgaan met grote ontwikkelingen en bedrijfsopvolging.

Voucher aanvragen

Voor de uitvoering van je plannen kun je een voucher krijgen, die bedoeld is om het plan van aanpak verder uit te werken. Voor maximaal € 2.000,- kun je investeren in je plan en/of kennis inhuren.

Contact

Wil je meer informatie? Laat je contactgegevens achter of neem zelf contact op met één van de deelnemende organisaties bij jou in de buurt:

Netwerkpartners

Family Next werkt samen met de volgende partijen:

Saxion Hogeschool, MKB-Deventer, Ondernemend Twente, HISWA-RECRON, Verenigde Maakindustrie Overijssel (VMO), Koninklijke Horeca Nederland district Overijssel, Cumela, Bouwend Nederland Regio Oost, Metaalunie (Overijssel), VNO-NCW Overijssel, MKB-Nederland Midden, MKB regio Zwolle, MKB Twente, Pioneering vernieuwt de bouw, Twente Board, Regio Zwolle en gemeente Deventer, Industriële Kring Twente, Kennispoort regio Zwolle, Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven.

Meer weten?

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen drie werkdagen contact met je op.