Toekomstbestendige werklocaties

Gepubliceerd op 25 juli 2022

Overijssel is een aantrekkelijke provincie om te ondernemen. We zijn trots op onze Overijsselse ondernemers en geven ze graag de ruimte om te groeien in Overijssel. Ook bieden we plek aan ondernemers die zich in Overijssel willen vestigen. Samen met gemeenten werken we aan toekomstbestendige werklocaties, zoals goed ingerichte bedrijventerreinen, werk- en winkelgebieden.

Contact

Jolanda Walman

Telefoon: 038 499 75 41
E-mail: jc.walman@overijssel.nl

Topwerklocaties

In Overijssel zijn 9 topwerklocaties. Dit zijn bedrijventerreinen die zich onderscheiden door bijvoorbeeld een bijzondere groep bedrijven, een uitgesproken profiel of een aantrekkelijke ligging. Op deze topwerklocaties is veel aandacht voor duurzaamheid, nieuwe energie, circulariteit en klimaatadaptatie. Ondernemers en gemeenten werken samen met de provincie aan de doorontwikkeling van deze werklocaties.

Werk mee aan levendige binnensteden en winkelcentra

Samen met ondernemers, pandeigenaren en gemeenten werkt Provincie Overijssel aan levendige binnensteden en winkelcentra.

Stadsbeweging

Met de Stadsbeweging werkt Provincie Overijssel aan vitale binnensteden. De provincie deelt kennis, verbindt partijen met elkaar en biedt financiële ondersteuning bij het maken van plannen voor compacte en vitale centra. Kijk welke instrumenten de Stadsbeweging hiervoor gebruikt.

Meewerken aan een vitale binnenstad

Wil je meewerken aan een vitale binnenstad? Kijk op de Stadsbeweging om te zien wat er in uw gemeente gebeurt.

Investeringsmiddelen

Provincie Overijssel heeft verschillende regelingen voor ondernemers om samen te investeren. Heb je plannen om je verouderde werklocatie nieuw leven in te blazen en kun je daarbij hulp gebruiken? Neem dan contact op met de HMO om de verschillende mogelijkheden te verkennen.

Ondernemers en ondernemersverenigingen kunnen onder andere gebruik maken van regelingen uit ons MKB-programma.

Al onze subsidieregelingen zijn te vinden in het subsidieloket.

Vind een werklocatie in Overijssel

Ben je op zoek naar een goede locatie voor jouw bedrijf? Je kunt beschikbare kavels op bedrijventerreinen vinden via het landelijke zoeksysteem IBIS.

Meer informatie

Voor meer informatie over kavels kun je contact opnemen met de betreffende gemeente of met OostNL.

Op KennisHub Overijssel staat meer informatie over de economie van Overijssel.

Toekomstbestendige werklocaties

Wij hebben onderzoek laten doen naar de kansen om bedrijven en bedrijventerreinen te verduurzamen. Via interactieve dashboards is in beeld gebracht hoe de toekomstbestendigheid op bedrijventerreinen niveau eruit ziet.

Voor concrete voorbeelden van ondernemers hoe je praktisch aan de slag kunt zijn twee handreikingen beschikbaar.