Challenge MijnBesteBordje

Gepubliceerd op 22 oktober 2021

Doe mee met de challenge #MijnBesteBordje

Hoe ziet jouw Beste Bordje eruit? Overijssel daagt studenten en gezinnen uit om mee te doen aan de kookchallenge #MijnBesteBordje. De verschillende challenges gaan over voedselverspilling, eten uit de streek en eiwitten. Elke challenge is voor een specifieke groep Overijsselaren. De deelnemers maken kans op mooie prijzen!

Logo challenge beste bordje

Contact

Meer weten over de challenges MijnBesteBordje?

Miranda Ebbekink

E-mail: m.ebbekink@overijssel.nl
Telefoon: 038 499 75 08

#MijnBesteBordje voor studenten: Eten uit de streek

De challenge 'Eten uit de streek' is voor studenten aan hogescholen in Overijssel en de Universiteit Twente. Wil je weten hoe je met een groep medestudenten maximaal €1.000,- kunt winnen? Kijk dan snel op de actiepagina over de studentenchallenge #MijnBesteBordje

#MijnBesteBordje voor gezinnen: Eiwitten

MijnBesteBordje over eiwitten voor gezinnen volgt begin 2022. Houd www.overijssel.nl in de gaten voor meer informatie.

#MijnBesteBordje voor (V)MBO leerlingen: Voedselverspilling

De challenge voor (V)MBO leerlingen over voedselverspilling is al afgerond! Lees het bericht over deze challenge.

Duurzaam voedsel: een opgave voor ons allen

Wat we eten en waar we het kopen heeft invloed op onze gezondheid en op het landschap en de natuur. Landbouwbedrijven zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Daardoor werden de producten steeds goedkoper en werden ze wereldwijd verkocht. Het heeft echter ook nadelen, zoals te veel stikstof in natuurgebieden. Daarom wil de provincie Overijssel de landbouw meer in evenwicht brengen met de natuur. Daarbij is het belangrijk dat boeren nog steeds een goed inkomen verdienen met hun bedrijf. En dat kan alleen als de hele voedselketen van voedselverwerker tot groothandel en van supermarkt tot consument hierbij helpt. Samen kunnen we zorgen voor een duurzame landbouw!

Vanuit de programma’s Agro&Food en Circulaire Economie zet de provincie in op verminderen van voedselverspilling, eten uit de regio en een duurzame eiwitvoorziening.