Cultuurcongres Comeback Cultuur

Gepubliceerd op 20 oktober 2021

Op donderdagmiddag 2 december organiseren we ons jaarlijkse cultuurcongres. Hét netwerkevenement voor cultureel Overijssel. Het thema van dit jaar is Comeback Cultuur. Van museum tot poppodium en van bibliotheek tot theater, samen gaan we voor een sterke comeback van de culturele sector!

Meld je nu aan voor het cultuurcongres Comeback Cultuur op 2 december!

Aanmelden cultuurcongres

Luister naar inspirerende sprekers met een openhartig verhaal over vallen én weer opstaan. Ga aan de slag, in debat of op excursie bij een van onze interactieve workshops. Ons programma en de Broederkerk in Kampen bieden alle ruimte om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Ben je er weer bij?

Meld je aan! We kijken er enorm naar uit jullie weer in levende lijve te ontmoeten! Vanzelfsprekend organiseren we dit congres volgens de coronamaatregelen die dan gelden.

Aanmelden lunchwebinar ‘Leren, ontmoeten & netwerken’

Tijdens een lekker kort webinar op donderdag 28 oktober van 13.00 tot 13.30 uur word je snel bijgepraat over de nieuwe subsidieregeling ’Leren, ontmoeten & netwerken’ voor de culturele sector.

Programma

13.00 uur - Inloop: WelCome back!
13.30 uur - Openingsact
13.45 uur - Welkom door gedeputeerde Roy de Witte
14.15 uur - Startup on Steroids: keynote van Sietse Bakker over het meest complexe TV-format 2021…het Eurovisie Songfestival                   
15.00 uur - Pauze
15.30 uur - Workshops
16.15 uur - Netwerkborrel / soepbuffet
16.30 uur - Prijsuitreiking Beste Comeback

Wanneer?

Donderdag 2 december van 13.00 – 17.00 uur.

Waar:

Broederkerk, Broederstraat 16 te Kampen.

We willen elkaar graag persoonlijk ontmoeten. Als de huidige maatregelen van kracht zijn, zullen we de deelnemers via de CoronaCheck-app vragen om een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs.

Contact

cultuur@overijssel.nl

Keynote en 5 workshops

Keynote Sietse Bakker

Startup on steroids: kijkje in de keuken van het meest complexe televisie-format van 2021…het Eurovisie Songfestival

Sietse Bakker (1984) was in 2021 de hoofdproducent van het Eurovisie Songfestival. Normaal gesproken al een monsterklus onder grote tijdsdruk. Nu moest hij, vanwege coronamaatregelen, tot het einde toe wendbaar blijven met steeds aanpassende scenario’s. Nederland gaf uiteindelijk een mooi visiekaartje af met een schitterende crossmediale experience. In zijn keynote neemt Sietse ons mee in ‘kijken naar wat wel kan’ en hoe laat je een divers publiek optimaal je merk beleven. We verwelkomen hem graag als spreker op ons Cultuurcongres.

Heel Overijssel leest!

Wie gelooft in het aloude recept ‘Jong geleerd, oud gedaan,’ denkt misschien dat het vanzelf wel goedkomt met lezen. Helaas is dat niet het geval: 24% van de 15-jarigen leest zo slecht dat deze als volwassenen laaggeletterd zijn. Een goede leesvaardigheid bepaalt mede gelijke kansen voor iedereen. Samen met scholen en bibliotheken willen we dat kinderen in Overijssel beter gaan lezen. Er zijn veel meningen en oplossingen, hoe we kinderen en jongeren weer kunnen laten lezen. Maar wat werkt echt? In deze deelsessie vertellen experts vanuit onderzoek en praktijk hoe leesmotivatie bij kinderen werkt. Praat mee en denk mee!

Toneelgroep Oostpool: Comeback vol ambitie

Naast de coronacrisis moest Oostpool ook een #metoo-crisis het hoofd bieden. Zakelijk directeur Michiel Nannen vertelt over de strategische comeback: Oostpool wil het meest inclusieve gezelschap van Nederland worden onder artistieke leiding van Daria Bukvic. Een inspirerend gesprek over een nieuwe weg inslaan. Vol overtuiging!

Succesvol fondsen werven: show me the money!

Volgens fondsenwerving specialist Annerieke Otten zijn subsidies en fondsenaanvragen niet zo ingewikkeld. Ze neemt de weerstand tegen de gevreesde ‘taaie stof’ weg en laat zien hoe je de kracht van je plan goed naar voren laat komen. Een praktische en resultaatgerichte sessie met veel gevoel voor creativiteit en strategie. Geen concessies aan de inhoud: Gaan voor 100%!

Eigentijds vrijwilligersbeleid

Het vinden en binden van vrijwilligers. Martijn Horst van Landschap Overijssel combineert succesvol de lokale kennis van bewoners met de kennis van de professionele organisatie. De werkwijze om actief vrijwilligers te betrekken is succesvol gebleken in het project ‘Dorpsbegrenzing’.

Excursie Bovenkerk

Ga mee op excursie naar de Bovenkerk. Deze gotische kruisbasiliek uit de 12e eeuw is de blikvanger van het centrum in Kampen. De koster en de wachter van de Monumentenwacht vertellen over de toekomstvisie van de kerk, het onderhoud van de kerk en het vakmanschap dat daarbij komt kijken.