Jongeren in het MKB


Voor wie

MKB-onderneming met een vestiging in Overijssel.

Wat

Subsidie om jongeren te behouden voor de regionale en provinciale economie en om meer jongeren, die praktisch en theoretisch zijn opgeleid, aan te trekken.

Waarvoor

Voor de volgende activiteiten:

  1. het in dienst nemen van een starter op de arbeidsmarkt, en/of;
  2. de interne begeleiding van een stagiair en/of BBL’er.

Jongeren

Een starter op de arbeidsmarkt is een persoon die tussen de 16 en 27 jaar oud is. Hij/zij heeft een diploma behaald aan een instelling voor hoger onderwijs (hbo/wo). En hij/zij heeft de opleiding in het voltijdsonderwijs op of na 1 maart 2020 voltooid.

Een stagiair is een persoon die in het kader van een mbo-opleiding stage loopt bij een bedrijf.

Een BBL’er is een persoon die de Beroeps Begeleidende Leerweg volgt waarbij hij/zij minimaal drie dagen per week werkt bij een MKB-onderneming en minimaal één dag per week naar school gaat.

Voorbeeld van het formulier printen

Informatie over de subsidie

Let op

Status:
Aanvragen mogelijk

U kunt aanvragen tot uiterlijk op 30 juni 2021 of totdat het budget bereikt is.

Machtiging

Als u iemand anders vraagt om de subsidie voor u aan te vragen stuur dan een ondertekende machtiging mee. U kunt ons voorbeeld gebruiken of een eigen machtiging.

Steun van de overheid

Deze subsidieregeling moet voldoen aan de regels voor staatssteun en valt daarom onder de algemene de-minimisverordening.

Deze subsidieregeling moet voldoen aan de regels voor staatssteun en valt daarom onder de Algemene Groepsvrijstellingsverordening.

Deze subsidieregeling moet voldoen aan de regels voor staatssteun en valt daarom onder de Landbouwvrijstellingsverordening.