Wat is Overijssel jou waard?!

Gepubliceerd op 10 november 2022

Initiatieven uit de Overijsselse samenleving kunnen soms geld, materialen of hulp gebruiken om daadwerkelijk tot bloei tot komen. Samen met het platform Voor je Buurt start de provincie Overijssel daarom een crowdfundingplatform. De eerste vijf initiatieven zijn nu gestart. Bekijk de crowdfundingcampagnes en hoe jij de initiatieven kan helpen op: www.samenvoorelkaar.nl. Naar verwachting is het vanaf begin volgend jaar ook voor andere initiatieven mogelijk om een crowdfunding te starten.

Crowdfunding

Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven voor een aantrekkelijke leefomgeving. Maar niet alle initiatieven komen in aanmerking voor subsidie of fondsen vanuit de provincie. Om deze inzet vanuit de Overijsselse inwoners toch verder te helpen is er een crowdfundingplatform gemaakt. Hier kunnen initiatieven campagne voeren om geld, vrijwilligers of spullen in te zamelen om hun ideeën te realiseren.

Een enthousiaste groep van vijf initiatiefnemers doen de aftrap op het crowdfundingplatform. Vol passie en enthousiasme voeren zij nu campagne om zo hun omgeving socialer, mooier, vitaler of inclusiever te maken. De projecten zijn:

  • Nieuwe materialen voor de Mannenschuur – Zwolle
  • Herinrichting Aahuus - Aadorp
  • De laatste meters van Pumptrack - Wijhe
  • Realisatie van natuurspeeltuin bij Natuurboerderij BalkInn – Nieuwleusen
  • Stichting Bernhardsontmoeting Sheltersuits voor daklozen - Hengelo

Wilt u meer weten over de campagnes? Neem een kijkje op www.samenvoorelkaar.nl. Klik dan op crowdfunding en kijk welk initiatief u verder wilt helpen.

Helpers gezocht!

De pioniersgroep kan uw hulp goed gebruiken! Een bijdrage doen kan op verschillende manieren. U kunt een initiatief bijvoorbeeld steunen met geld, vrijwilligerswerk of spullen. Uiteraard afhankelijk van wat het initiatief nodig heeft. Of deel uw favoriete initiatief met vrienden en familie. Een campagne krijgt dan meer bekendheid en misschien wordt het doelbedrag sneller gehaald.

Initiatieven coach

Heeft u ook een goed idee voor uw eigen buurt, een plan voor het dorp waar u woont of de stad waar u leeft? Neem dan contact op met onze initiatieven coaches via: www.overijssel.nl/initiatieven.

De provincie ondersteunt en stimuleert initiatieven graag. In vier regio’s in Overijssel zijn initiatieven coaches actief. Zij helpen bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

Samen voor Elkaar

Samen voor Elkaar is een platform voor initiatiefnemers en professionals in Overijssel om kennis en inspiratie uit te wisselen en verbindingen te leggen met elkaar om zo Overijssel socialer en leefbaarder te maken. Zo bouwen we samen aan een goed leven in Overijssel! Samen voor Elkaar.