Digitaliseringsvoucher voorziet in belangrijke vraag midden- en kleinbedrijf: 100e voucher uitgereikt

Gepubliceerd op 9 september 2020

Eigenaresse Anne-Sophie Kat van camping De Kleine Wolf in Stegeren bij Ommen kreeg vanmiddag uit handen van gedeputeerde Roy de Witte (Toerisme) de honderdste digitaliseringsvoucher van de provincie Overijssel. De voucher is in het leven geroepen om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te helpen hun producten of processen te digitaliseren. Digitalisering is sowieso een belangrijke opgave voor het MKB om toekomstbestendig te worden, maar door de coronacrisis is de noodzaak om te digitaliseren nog groter geworden. De Kleine Wolf ontvangt een voucher ter waarde van 10.000 euro.

Op de foto: gedeputeerde Roy de Witte biedt de voucher aan aan Anne-Sophie Kat en Peter Kamphuis van camping De Kleine Wolf.

Gedeputeerde Roy de Witte: “Overijssel werkt aan een sterke en slimme economie. Eén van de uitdagingen voor het bedrijfsleven is om te blijven vernieuwen. Ik ken de Kleine Wolf als een toonaangevend bedrijf in de vrijetijdssector. Zij gaan de voucher gebruiken om hun app door te ontwikkelen, zodat fysiek contact bij de receptie en het zwembad kunnen worden verminderd. Ook kunnen online reserveringen en bestellingen in het restaurant worden ingevoerd. Een innovatie waarmee het bedrijf de service verbeterd en het aantal klantcontacten beperkt. Hiermee blijft De Kleine Wolf een voorbeeld van toonaangevend ondernemerschap in de recreatiesector.”

Eigenaar Anne-Sophie Kat neemt de voucher in ontvangst: ‘Aangezien we gasten uit heel Nederland ontvangen is het belangrijk om fysieke contactmomenten met onze bezoekers en medewerkers zo veel mogelijk te beperken.’

Digitaliseringsvoucher

De voucher is een subsidie die MKB-die ondernemers kunnen gebruiken om een in Overijssel gevestigd bedrijf in te schakelen om producten en productieprocessen te digitaliseren of om hun doelgroep digitaal te bereiken en bedienen. De voucher is daarom in het bijzonder interessant voor ondernemers en instellingen uit de cultuur-, retail- en gastvrijheidssector. De provincie verstrekt vouchers van maximaal 2.500 euro voor digitale dienstverlening en maximaal 10.000 euro voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van cofinanciering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten. Er zijn inmiddels 400 aanvragen gedaan en het budget is inmiddels verruimd naar 1,5 miljoen euro.

Krachtige economie

De provincie werkt aan een krachtige economie, met slimme en schone bedrijven. We stimuleren bedrijven om te blijven investeren in technologische ontwikkelingen en maatschappelijke opgaven. Tegelijkertijd willen we bedrijven ondersteunen om zich te wapenen tegen economische tegenslag. Door onze investeringen vergroten ondernemers het (arbeids)productiviteit, efficiency en afzetmarkten, en daarmee hun concurrentiekracht. Op dit manier bouwen we aan een krachtige Overijssel economie, en blijft Overijssel aantrekkelijk om te ondernemen, wonen, werken en recreëren.