Creatief met water? Doe mee aan ‘Ruimte voor Water’

Gepubliceerd op 14 januari 2021

Heb jij een inspirerende en haalbare aanpak voor de toenemende wateroverlast, hitte en droogte in Twente? Doe dan mee aan de prijsvraag ‘Ruimte voor Water’.

Deze prijsvraag biedt een unieke kans voor teams van verschillende ontwerpspecialismen om vernieuwende, integrale ruimtelijke concepten te ontwikkelen voor drie locaties: Aalderinkshoek in Almelo, Hart van Zuid in Hengelo en het Kennispark in Enschede. De nadruk ligt op de stedenbouwkundige en landschappelijke schaal, maar ook kleinere, technologische of architectonische concepten zijn welkom.

Aanmelden en belangrijke data

  • Tot 4 februari kunnen ruimtelijke ontwerpers, techneuten, studenten, experts, uitvinders en andere creatievelingen zich aanmelden. Als team of individueel. Dat kan via het digitale aanmeldformulier.
  • Op 17 februari pitchen zij hun idee. De beste en meest kansrijke ideeën gaan door naar de volgende ronde: ontwerpateliers.
  • Op 3 en 31 maart vinden de ontwerpateliers plaats. Tijdens deze ateliers werken de teams hun ideeën verder uit. Onder begeleiding, en met een vergoeding van € 2.000,- voor hun werkzaamheden.
  • De ‘oogst’ van deze werkateliers wordt uiteindelijk voorgelegd aan betrokken experts, stakeholders en opdrachtgevers.

Inspiratie

Op zoek naar inspiratie? Download dan de inspiratiereader Waterwaarde van Architectuurcentrum Twente. Daar vind je een aantal aansprekende Twentse waterprojecten in de categorieën klimaatadaptatie, waterberging en waterzuivering.

Meer informatie

Deze prijsvraag is een initiatief van Architectuurcentrum Twente, BNA Lokaal Oosting, Twents Waternet, Waterschap Vechtstromen, provincie Overijssel en Stichting Pioneering. Meer informatie vind je op de website van de BNA: www.bna.nl/ruimte-voor-water