ID2020. De kunst van innoveren

Gepubliceerd op 12 januari 2021

Folkerts & Smit

10 december: 'Innovatie & het brein'

Milou van Elburg

7 januari: 'Als dat maar fout gaat!'

AlgoRhythmics

10 december: 'Artificial Intelligence live in concert'

Daan Roosegaarde

19 november: 'Landscapes of the future'

ID2020. De kunst van innoveren

19 november: 'verkennen'

Onder de bezielende leiding van host Ferenc van Damme, trappen we af met ID2020. Laat je inspireren door de befaamde kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. En een verfrissend gesprek met social designer Tabo Goudswaard en innovatiecoach Milou van Elburg.

Kijk hier de uitzending terug.

10 december: 'verdiepen'

Wat is de finesse van innoveren, wat zijn de succesfactoren? We trappen af met neurowetenschapper en cabaretier Paul Smit. Gevolgd door ID-sessies, waarbij je in drie rondes praktische inzichten kunt opdoen. En laat je verwonderen door een uniek concert van een algoritme.

Deze uitzending is niet meer terug te kijken.

7 januari: 'in de praktijk'

Wat zijn de belangrijkste inzichten en wat zien wij als de kunst van innoveren? Hoe breng je dit nu succesvol in de praktijk? Met praktijkvoorbeelden van leerzame fouten. En Milou van Elburg met 'Als dat maar fout gaat!

Kijk hier de uitzending terug

Highlights ID2020

7 januari: Milou van Elburg 'Als dat maar fout gaat!'

Wat is volgens Milou de kunst van innoveren? Voor succesvol innoveren gelden andere regels. Experimenteren, valideren en het bouwen aan innovatieve organisaties. Over falen als succesfactor van innovatie. Maar wat is hiervoor nodig. En hoe pak je het aan?

Meer informatie over Milou.

10 december: Keuze uit 9 ID-sessies

Korte powersessies van 15 minuten met inzichten, ervaringen en inspiratie uit de praktijk. Van 'Zwijnen tellen met drones', tot 'Bodemdaling' en 'De kracht van social design'. Stel je persoonlijke combinatie van ID-sessies samen en laat je inspireren.

Ga naar de ID-sessies.

10 december: Paul Smit met 'Innovatie & het brein'

Hoe veranderen mensen en hoe worden mensen beïnvloed? Hoe verander je succesvol? Welke rol spelen big data en AI hierin? Smit & Folkerts belichten de nieuwste inzichten vanuit de neurowetenschap en psychologie. Want door te begrijpen hoe ons brein werkt, kunnen we succesvol innoveren.

Meer informatie over Paul.

19 november: Daan Roosegaarde 'Landscapes of the future'

Jonge wereldwijde leider van het World Economic Forum. Door Forbes and Good 100 geselecteerd als creatieve veranderaar. Daan Roosegaarde is gefascineerd door de relatie tussen mensen, technologie en ruimte. Dit resulteert in iconische ontwerpen. Hier ga je naar de uitzending.

Meer informatie over Daan.

Ferenc van Damme - host

Superhost Ferenc weet als geen ander te verbinden en is met zijn innovatieve en creatieve kijk op zaken een verrassende gesprekspartner en host.

De kunst van innoveren verbeeld door kunstenaar Erik Peters

Erik Peters is beeldend kunstenaar en heeft het prachtige beeld voor ID2020 ontworpen. 'De kunst van innovatie gaat niet over ‘survival of the fittest’, maar over het zoeken naar nieuwe en onverwachte samenwerkingen. Over het openstellen van informatie en het verkennen van nieuwe relaties met elkaar, technologie en de natuur. De beelden zijn gemaakt met behulp van een P5 open source code: een online bibliotheek voor creative coding. Ook hier komt innovatie voort uit het delen van kennis.'

ID2020. Praktische informatie

Aanmelden voor ID2021?

Hoogstwaarschijnlijk volgt na ID2020 ... ID2021. Wil je als eerste hiervan op de hoogte zijn? Of je alvast aanmelden? Stuur dan een berichtje aan M.Blok@overijssel.nl.

Over de initiatiefnemers: Het ID-Lab

ID2020 is een initiatief van het Innovatie- en Datalab (ID-Lab) van de Provincie Overijssel. Het ID-Lab draagt bij aan een slimmere uitvoering van de maatschappelijke taken van de Provincie Overijssel. Door de uitvoering van experimenten met data, datatechnieken en technologieën. Wil je meer weten over het ID-Lab? Neem contact op met Remko Wicherson: RJ.Wicherson@overijssel.nl.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie? We helpen je graag. Neem dan contact op met projectmanager Marjolijn Blok: M.Blok@overijssel.nl

'AlgoRhythmics’: Artificial Intelligence live in concert op 10 december