ID2020. De kunst van innoveren

Gepubliceerd op 15 oktober 2020

Folkerts & Smit

10 december: 'Innovatie & het brein'

Milou van Elburg

7 januari: 'Als dat maar fout gaat!'

AlgoRhythmics

10 december: 'Artificial Intelligence live in concert'

Daan Roosegaarde

19 november: 'Landscapes of the future'

Programma ID2020

ID2020 'De kunst van innoveren' in een serie van 3 online momenten.

'Verkennen'

19 november 2020 - 11.00-12.00 uur

'Verdiepen'

10 december 2020 - 13.00-15.00 uur

'In de praktijk'

7 januari 2021 - 11.00-12.00 uur

Dit alles geleid door superhost: Ferenc van Damme

ID2020. De kunst van innoveren

19 november: 'verkennen'

Onder de bezielende leiding van host Ferenc van Damme, trappen we af met ID2020. Een vol uur waarin we de kunst van innoveren gaan verkennen. Met de befaamde kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde met 'Landscapes of the Future'. Volg de discussie en praat mee met social designer Tabo Goudswaard en innovatiecoach Milou van Elburg.

10 december: 'verdiepen'

Wat is de finesse van innoveren, wat zijn de succesfactoren? We trappen af met neurowetenschapper en cabaretier Paul Smit. Gevolgd door ID-sessies, waarbij je in drie rondes praktische inzichten kunt opdoen. En laat je verwonderen door een uniek concert van een algoritme.

7 januari 11.00 uur: 'in de praktijk'

We kijken samen terug. Wat zijn de belangrijkste inzichten en wat zien wij als de kunst van innoveren? Hoe breng je dit nu succesvol in de praktijk? En Milou van Elburg deelt haar inzichten uit de dagelijkse praktijk.

Highlights ID2020

19 november: Daan Roosegaarde 'Landscapes of the future'

Jonge wereldwijde leider van het World Economic Forum. Door Forbes and Good 100 geselecteerd als creatieve veranderaar. Daan Roosegaarde is gefascineerd door de relatie tussen mensen, technologie en ruimte. Dit resulteert in iconische ontwerpen. Op ID2020 deelt hij zijn visie op innovatie.

Meer informatie over Daan.

7 januari: Milou van Elburg 'Als dat maar fout gaat!'

Wat is volgens Milou de kunst van innoveren? Voor succesvol innoveren gelden andere regels. Experimenteren, valideren en het bouwen aan innovatieve organisaties. Over falen als succesfactor van innovatie. Maar wat is hiervoor nodig. En hoe pak je het aan?

Meer informatie over Milou.

De kunst van innoveren verbeeld door kunstenaar Erik Peters

Erik Peters is beeldend kunstenaar en heeft het prachtige beeld voor ID2020 ontworpen. 'De kunst van innovatie gaat niet over ‘survival of the fittest’, maar over het zoeken naar nieuwe en onverwachte samenwerkingen. Over het openstellen van informatie en het verkennen van nieuwe relaties met elkaar, technologie en de natuur. De beelden zijn gemaakt met behulp van een P5 open source code: een online bibliotheek voor creative coding. Ook hier komt innovatie voort uit het delen van kennis.'

ID2020. Praktische informatie

Over de initiatiefnemers: Het ID-Lab

ID2020 is een initiatief van het Innovatie- en Datalab (ID-Lab) van de Provincie Overijssel. Het ID-Lab draagt bij aan een slimmere uitvoering van de maatschappelijke taken van de Provincie Overijssel. Door de uitvoering van experimenten met data, datatechnieken en technologieën. Wil je meer weten over het ID-Lab? Neem contact op met Remko Wicherson: RJ.Wicherson@overijssel.nl.