Cultuurcongres Overijssel

Mixed Up!

We leven in een tijd van ongekende mogelijkheden én van onvoorstelbare uitdagingen. We staan voor enorme maatschappelijke opgaven. Welke rol kan cultuur daar in spelen? En sluit onze aanbodmix wel goed aan op de steeds grotere vraagvariatie? Dat zorgt misschien voor mixed feelings in een tijd waarin we scherp moeten zijn om bij te blijven. Cultuurcongres Overijssel zorgt als vanouds voor inspiratie, kennis en ontmoeting. Om na deze dag weer spiced up verder te gaan!

Datum: Donderdag 15 juni 2023

Tijdstip: 10.00 - 17.00 uur

Locatie: Poppodium Metropool Hengelo

Dagvoorzitter: Marlijn Weerdenburg

Zangeres, songwriter, actrice, presentatrice en entertainer Marlijn Weerdenburg is onze dagvoorzitter. Je kunt Marlijn kennen van de titelrol in de televisieserie Danni Lowinski, als presentator van Moltalk en DNA Onbekend en van haar rol als Maria in The Passion 2023. Deze alleskunner is een passende dagvoorzitter voor het Mixed Up!-cultuurcongres!

Marlijn Weerdenburg

Keynote speaker: Tabo Goudswaard

Tabo GoudswaardVerwijst naar een andere website is social designer en mede-oprichter van de Sociaal Creatieve Raad. Hun pleidooi: zet het repertoire van creatieve professionals in om de maatschappelijke uitdagingen van nu het hoofd te bieden. Onlangs verscheen zijn boek Maakkracht. Hierin beschrijft hij samen met Jetske van Oosten hoe iedereen in vijf stappen problemen kan aanpakken als een maker en de aanzet kan geven tot echte, blijvende verandering.

Tabo Goudswaard - fotograaf Jelmer de Haas

Gevarieerd programma

Na een plenair programma in de ochtend kun je na de lunch in twee rondes meedoen aan een mix van lezingen, demonstraties, werksessies en excursies. Vanaf 16.00 uur is de borrel, waarbij je ook een dansje kunt wagen. We zijn tenslotte in een poppodium!

10.00 uur - Ontvangst/inloop
10.30 uur - Plenair programma
12.00 uur - Lunch
13.15 uur - Deelsessies ronde 1
14.45 uur - Deelsessies ronde 2
16.00 uur - Afsluitende Borrel

Meld je aan!

Meld je vanaf nu (kosteloos) aan! Let op: het aantal plaatsen is beperkt.
Nog vragen? Stuur ons een mail via cultuur@overijssel.nlVerwijst naar een andere website .

Deelsessies

Scroll onderstaande tabel om meer te zien

Van de deelsessies in de middag worden sommige herhaald en vinden enkele slechts een keer plaats. Per ronde kun je een 1e en 2e keuze doorgeven. In de week van het congres ontvang je de definitieve indeling.

Ronde 1 Ronde 2

Introdans & Edwin Dertien / Eva Eikhout

Introdans & Eva Eikhout

Anders denken over publiek

Cross-Tic: Innovatieve kunstvormen

Maakkracht - Tabo Goudswaard

Talentontwikkeling Metropool

Excursie Creatieve Broedplaatsen

Excursie Creatieve Broedplaatsen

Excursie Industrieel Erfgoed

Excursie Industrieel Erfgoed

Verder op het programma

Muzikaal welkom

Bij aankomst krijg je een voorproefje van het unieke Balkon Festival dat op 8 en 9 juli plaatsvindt in Enschede. Bij de start van het ochtendprogramma laten we je graag kennismaken met jong talent uit de ‘stal’ van Metropool.

Doorlopend: even snacken

Neem plaats in een van de levensgrote patatbakjes van SnackgelokVerwijst naar een andere website van theatergezelschap Tryater en luister naar mensen die vertellen over hun drift om te consumeren en het geluk dat ze daaraan ontlenen. Wat vertelt de doorlopende hunkering naar snelle prikkels over onszelf en de tijd waarin we leven? Luister en reflecteer op je eigen ‘snackgedrag’. Na een kwartier kijk je met andere ogen naar de prikkelrijke wereld om je heen.

Afsluitende borrel

Na- en bijpraten in de sfeervolle foyer en op het terras van Metropool. Vinyl-dj Minka draait zich zeven slagen in de rondte en verrast je graag met de mooiste plaatjes. Dansen mag!

Aanmelden

Cultuurcongres 2023 'Mixed-Up!'

Workshopkeuze

Er zijn twee workshoprondes. Graag per workshopronde 1e en 2e voorkeur aangeven.

Voorafgaand aan het congres delen we een deelnemerslijst met workshopindeling (zonder contactgegevens) met de deelnemers.

AVG