Asbest van het dak

Gepubliceerd op 5 november 2018

Asbest voor 2024 van de Overijsselse daken!

Vanaf 2024 is asbest op de daken verboden. Om dit te realiseren en de aanpak van asbestdaken te versnellen, ondersteunen we als provincie waar nodig gemeenten en adviseurs met tools (middelen) om dakeigenaren bewust te maken van het verbod en ze te motiveren hun dak te vervangen. Ook stimuleren we lokale of regionale initiatieven en samenwerkingsverbanden van bedrijven om de vraag naar dakvervanging goed aan te laten sluiten op het aanbod vanuit de markt. Met een versnelling in de aanpak worden sneller meer asbestdaken verwijderd, eerder risicovolle daken aangepakt én de aanpak van asbestdaken wordt beter verspreid tussen nu en 2024.

Contact

asbest@overijssel.nl

youtube asbest

Goed idee? Zoekt u samenwerking? Neem dan contact met ons op.

Stappenplan Communicatie asbestdakverbod 2024 (docx, 35 kB)

Gemeenten

Hoe bereikt en informeert u uw inwoners over het asbestdakenverbod? En hoe stimuleert en helpt u ze hun asbestdak te verwijderen? Om u te ondersteunen hebben we een toolbox samengesteld met (communicatie)middelen en plannen waar u vrij gebruik van kan maken.

Toolbox gemeenten

Bedrijven

Het asbestdakenverbod biedt kansen op zakelijk gebied. In Overijssel ligt er nog 10 miljoen vierkante meter op de daken en voor 2024 moet dit worden vervangen. U kunt profiteren van deze opgave! Breng uw oplossing voor dakverwijdering of –vervanging (product of dienst) onder de aandacht van dakeigenaren. Wij helpen u graag met onze ervaringen en tips.

Toolbox bedrijven

Adviseurs

Als adviseur op het gebied van financiën en verzekeringen kunt u uw klanten bewust maken van het asbestdakenverbod en de risico’s. U kunt hen helpen met een onderbouwd financieel plan, met oog voor financiële, fiscale of andere kostenverlagende mogelijkheden. Voor uw advies hebben we alvast rekenvoorbeelden en casussen samengesteld.

Informatie voor adviseurs

Toolbox adviseurs

Dakeigenaren

Heeft u een asbestdak en wilt u het zelf verwijderen of laten verwijderen? Wilt u weten wat kan en mag? Hoe pakt u het aan en wie kan u daarbij kan helpen? We hebben de mogelijkheden voor u op een rij gezet.

Meer informatie

Informatie en links

Er is veel informatie te vinden over het asbestdaken verbod en over dakverwijdering en dakvervanging.

Informatie en links

asbestdaken_particulier_def klein