N760 IJsselmuiden - Genemuiden

De werkzaamheden aan de N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden zijn vanaf 22 augustus tot januari 2023. We herstellen het wegdek en realiseren diverse aanpassingen om de veiligheid te verbeteren.

Schagen Infra uit Hasselt voert het groot onderhoud uit. Het werk vindt plaats binnen de bebouwde kom van IJsselmuiden, aan het fietspad tussen Kampen en Genemuiden en in Kamperzeedijk Oost en -West. We verbeteren de bebouwde komovergangen in combinatie met oversteekplaatsen. Het project wordt uitgevoerd in goed overleg met de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en het Waterschap Drents en Overijsselse Delta (WDOD).

In 2023 voeren we nog aanvullende werkzaamheden uit. Hierover wordt later dit jaar een besluit genomen. Zodra er meer informatie is, zullen we die delen op deze website en via een brief aan de betrokken bewoners.

de omleidingsroute uitgelegd

Op de hoogte blijven tijdens de werkzaamheden?

Tijdens de werkzaamheden kunt u via de app van Schagen Infra de actuele werkzaamheden volgen. Deze app kunt u gratis downloaden via de Google Play Store of de App Store. Via de app verspreidt Schagen Infra nieuws en foto’s. Ook kunt u via deze app vragen stellen over de werkzaamheden.

Planning

Wij zijn niet gelijktijdig in het hele gebied aan het werk, maar werken met een fasering.
De fasering, planning en omleidingen kunnen door omstandigheden wijzigen. Als dit het geval is informeren wij u hierover.
Informatie over actuele afsluitingen en omleidingen bekijkt u via de website www.bereikbaar.overijssel.nlVerwijst naar een andere website.

Werkzaamheden per fase

Het werk aan de N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden is bijna klaar. De hoofdrijbaan en het geheel vernieuwde fietspad zijn grotendeels weer te gebruiken voor lokaal verkeer. De openstelling van de gehele N760 voor doorgaand verkeer volgt in januari 2023.

Het kruispunt ter hoogte van de komgrens Grafhorst (fase c) en de aansluitende voet- en fietspaden zijn nog niet gereed door het plotseling ingetreden winterse weer. Dit deel van de werkzaamheden wordt direct na de kerstvakantie afgerond waardoor er tot en met januari 2023 verkeershinder is door een snelheidsbeperking en een omleiding. De afronding van het werk hangt af van de weersomstandigheden. Wij informeren u als de datum bekend is.

Als de werkzaamheden zijn afgerond kan het doorgaande verkeer vlot en veilig over de N760 rijden.

Definief ontwerp

N760 - Groot onderhoud