Sociale Kwaliteit: Kom maar op met die mooie plannen!

Gepubliceerd op 24 september 2020

Heb jij een goed idee om je buurt, wijk, omgeving, dorp of stad leuker te maken? Een plan waardoor mensen bijvoorbeeld zelfstandig kunnen (blijven) leven, gezond gaan bewegen, of waarmee het 'noaberschap' in jouw omgeving groter wordt? Wij helpen je graag om je idee te realiseren, dus kom maar op met die mooie plannen! De provincie ondersteunt initiatieven die bijdragen aan de provinciale doelen, die gemeente-overstijgend zijn en die mensen zelf uitvoeren. Voor sommige ideeën hebben we ook financiering, waarvan je misschien gebruik kunt maken.

Evaluatiekrant sociale kwaliteit

Ben je benieuwd hoe ons beleid in de praktijk heeft uitgepakt? Je leest het in de evaluatiekrant sociale kwaliteit.

Subsidieregeling Buiten Bewegen

Weet jij hoe we nog meer Overijsselaars buiten in beweging krijgen? Dan is de provincie Overijssel op zoek naar jou! De provincie Overijssel ondersteunt organisaties met plannen voor bewegen in de openbare ruimte. We zoeken plannen die vernieuwend zijn en verschillende partijen samen brengen rond sport en bewegen.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen kan digitaal via het subsidieloket. De subsidieaanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst.

De eerste resultaten van Buiten Bewegen

Resultaten buiten bewegen

Subsidie Zelfstandig leven en gezond bewegen

Subsidie aanvragen voor Zelfstandig leven en gezond bewegen gaat ook via het subsidieloket. De regeling is voor verenigingen, stichtingen, bedrijven, gemeenten of waterschappen met activiteiten die bijdragen aan het versterken van de sociale kwaliteit en het zelforganiserend vermogen van inwoners van Overijssel.

Projectenkaart

Ook het Overijssels Noaberschapsfonds kan lokale initiatieven ondersteunen. Op onze projectenkaart vind je de initiatieven die sinds 2016 zijn gesubsidieerd vanuit Sociale Kwaliteit. Staat jouw plan hier binnenkort tussen?

Hulp nodig? Kom naar het spreekuur

Werk jij aan een mooi sociaal initiatief en kun je wat hulp gebruiken? Kom dan naar het spreekuur bij jou in de buurt! We brengen je met de juiste personen of organisaties in contact. Op het spreekuur bespreken we ook graag je plan met je om te kijken of je in aanmerking komt voor subsidie.

Online Platform Samen voor elkaar

Heb je een goed plan voor je buurt, dorp of wijk en weet je niet precies hoe je het aan moet pakken? Dan is het goed om te weten dat je ook terecht kunt op het online platform Samen voor Elkaar. Dit is een open netwerk waar je praktische hulp vindt voor je project, vragen kan stellen aan en kennis deelt en nieuwe verbindingen legt met andere initiatiefnemers