Impact Ondernemen Overijssel

Gepubliceerd op 16 juli 2021

Steeds meer ondernemers richten zich op maatschappelijke thema’s. Om deze ontwikkeling te stimuleren wil de provincie Overijssel het ondernemen met impact vergroten. Dat gebeurt met het Actieprogramma Impact Ondernemen Overijssel.

Missie impactondernemers

In dit actieprogramma richten we ons op een brede doelgroep die we impact ondernemers noemen. De missie van deze ondernemers is om een bijdrage te leveren aan het oplossen van een probleem in hun directe leefomgeving. Impact ondernemers zijn onder meer sociaal ondernemingen en MVO+ bedrijven.

Samenwerking

Door samen te werken verbinden wij impactondernemers via onze partners met elkaar en anderen. Daarnaast zijn er inspiratiesessies en is er ondersteuning voor ondernemersvaardigheden als het gaat om ondernemen met impact.

Meer weten?

Neem contact op met Tess Ruiterkamp:

Telefoon: 038 499 73 39
E-mail: HT.Ruiterkamp@overijssel.nl

Interessante links

Webinar Impact Ondernemen

Kijk het webinar van 15 maart over Impact Ondernemen terug op YouTube.

Programma webinar Impact Ondernemen

Ontdek je plek!

In de zomer van 2020 zijn we gestart met een nulmeting: Wie zijn de impact ondernemers in Overijssel en waar zijn zij gevestigd? Veel impactondernemers hebben zich op de kaart ingeschreven. Social Enterprise NL, Elsbeth Boes en Mindt hebben deze nulmeting voor ons uitgevoerd. Zij zijn digitaal aanwezig om de resultaten met ons te delen en te bespreken met gedeputeerde Eddy van Hijum.

Ontmoet Impact Oost

Impact ondernemers faciliteren we o.a. door het bieden van een netwerk. We ondersteunen het initiatief Impact Oost, het platform voor impact ondernemen in Oost Nederland. Bestuurslid Henri Hannink vertelt wat Impact Oost kan betekenen voor impact ondernemers.

Ontwikkel kennis over Rubio Impact Fonds

We sluiten de bijeenkomst af met Laura Cramer. Zij is investment manager bij Rubio Impact Venture. Dit is een fonds dat investeert in impact ondernemers. Laura deelt met ons wat het fonds inhoud en wanneer het interessant is om contact met hen op te nemen.