Eerste succesvolle crowdfunding campagnes Samen voor Elkaar

Gepubliceerd op

Twee van de vijf campagnes op het nieuwe crowdfundingplatform van Samen voor Elkaar hebben hun doelbedrag al behaald. 'Bernhards Ontmoeting geeft Warmte' kan met de donaties maar liefst tien 'Sheltersuits' aanschaffen voor dakloze mensen. Dat is een verdubbeling van het aantal suits waar de campagne mee is gestart. Ook 'Samen voor ’t Aahoes' kan door de donaties aan de slag met het opknappen van het dorpshuis, om zo een fijnere ontmoetingsplek te realiseren!

Ook de andere drie campagnes op het crowdfundingsplatform van de provincie Overijssel en het platform 'Voor je Buurt' draaien goed. Maar ze kunnen de inzet van de Overijsselse inwoners nog goed gebruiken.

Sheltersuits

Het doel was om vijf sheltersuits aan te schaffen. De teller staat nu echter al op tien sheltersuits.

Afgelopen vrijdag sliep het bestuur van Stichting Bernhards Ontmoeting in de vrieskou om geld op te halen voor deze crowdfunding campage. “Na onze nacht in het Prins Bernhardplantsoen bleef het doorgaan met de donaties. De warmte die donateurs hiermee doorgeven is ongelofelijk veel waard voor daklozen. Na één nacht in de kou beseffen wij dat des te meer. Voor ons was het slechts één nacht, daklozen moeten elke dag en nacht een plek zien te vinden. We gaan nog even door met onze actie, dus wie weet waar we op uitkomen. Elke sheltersuit betekent nog meer warmte”, aldus Jeannette Lodeweges, bestuurslid Stichting Bernhards Ontmoeting.

Artikelen over slapen in de kou

Samen voor 't Aahoes

Met de bijdrage die ’t Aahoes heeft ontvangen, krijgt deze ontmoetingsplek een nieuw interieur en meubilair. Nu kunnen (sta)tafels, stoelen, kasten en verlichten worden aangeschaft. Met diverse donaties en georganiseerde activiteiten haalden de initiatiefnemers al meer dan €11.000,- op. Afgelopen donderdag was er een uitverkochte comedy night met Thijs Kemperink in ’t Aahoes. Daarmee werden de laatste benodigde bedragen opgehaald.

Help deze drie campagnes ook naar de 100%

De provincie Overijssel is trots op de eerste succesvolle campagnes via de crowdfunding van Samen voor Elkaar. Naast deze twee initiatieven zijn er nog twee initiatieven die al rond de 90% van de benodigde middelen hebben opgehaald om hun project te realiseren. Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven voor een aantrekkelijke leefomgeving. Maar niet alle initiatieven komen in aanmerking voor subsidie of fondsen vanuit de provincie. Om deze inzet vanuit de Overijsselse inwoners toch verder te helpen is het crowdfunding platform opgezet door de provincie en het platform Voor je Buurt. Hier kunnen initiatieven campagne voeren om geld, vrijwilligers of spullen in te zamelen om hun ideeën te realiseren.

Deze drie campagnes kunnen uw hulp ook nog goed nog gebruiken.

Crowdfunding

Wilt u meer weten over de campagnes? Neem een kijkje op www.samenvoorelkaar.nlVerwijst naar een andere website. Klik dan op crowdfunding en kijk welk initiatief u verder wilt helpen. Een bijdrage doen kan op verschillende manieren. U kunt een initiatief bijvoorbeeld steunen met geld, vrijwilligerswerk of spullen. Uiteraard afhankelijk van wat het initiatief nodig heeft.
Wilt u ook een crowdfunding campagne starten? U kunt uw campagne alvast aanmelden. Vanaf begin 2023 is het mogelijk om echt campagne te gaan voeren.

Samen voor Elkaar

Samen voor Elkaar is een platform voor initiatiefnemers en professionals in Overijssel om kennis en inspiratie uit te wisselen en verbindingen te leggen met elkaar om zo Overijssel socialer en leefbaarder te maken. Zo bouwen we samen aan een goed leven in Overijssel! Samen voor Elkaar.