MKB-voucher


Beschikbaar budget

Op dit moment worden alle aanvragen beoordeeld. Om duidelijkheid te geven over het beschikbare budget geven we graag inzicht hoeveel er tot nu toe is aangevraagd. LET OP: dit is op basis van 75% van de totaal binnengekomen aanvragen en geeft dus nog niet het complete beeld weer. Het zegt ook nog niets over de daadwerkelijke beoordeling van de aanvragen en de toekenning van subsidies.

MKB-voucher aangevraagd (op basis van 75% van de totaal ontvangen aanvragen)

Aanvragen MKB-voucher
Plafondnaam
Plafond budget Aangevraagd
Agro & Food € 350.000,00 € 207.639,00
Retail € 405.000,00 € 583.108,00
Industrie € 450.000,00 € 1.128.902,00
Overig MKB € 425.000,00 € 3.023.245,00
Cultuur en maatschappelijk € 325.000,00 € 599.869,00
Gastvrijheidsector € 125.000,00 € 546.317,00
Human Capital € 600.000,00 € 2.178.816,00

Voor wie

Voor alle Overijsselse ondernemers in het mkb. Of u nu een bouwbedrijf heeft, in de maakindustrie zit, agrariër of winkelier bent of in de culturele sector actief bent. Ook voor zzp-ers, eenmanszaken, stichtingen, verenigingen en niet op winst gerichte (maatschappelijke of culturele) organisaties.

Met deze voucher zet u als ondernemer stappen in de ontwikkeling van uw eigen organisatie en draagt u bij aan een innovatieve Overijsselse economie en aantrekkelijke leefomgeving.

Wat

Subsidie voor ondernemingen in Overijssel die zich voorbereiden op de toekomst. De voucher is bedoeld om stappen te zetten op het gebied van digitalisering, innovatie en scholing.

Waarvoor

Voor één of meerdere van de volgende activiteiten:

 1. Aanschaf van producten of diensten ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen of digitale dienstverlening en verkoop.
  Bijvoorbeeld: advies over (digitale) strategie en (digitale) verdienmodellen, advies over modulair productontwerp, advies over digitaliseren van voorraadmanagement, online bedienen van klanten, online inchecken, online leveren van diensten, webshops, digitale koppeling van bedrijfsprocessen, datamanagement, scan en/of advies op het gebied van cyberveiligheid, een boekingssysteem en ontwikkeling van apps.
  Dit valt er niet onder: activiteiten gericht op het verbeteren van online vindbaarheid (SEO), websiteoptimalisatie, social media campagnes, reclame en advertentiekosten, realiseren inschrijfmodules voor (online) lessen en activiteiten.
 2. Onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en productieprocessen of het verbeteren van bestaande producten, diensten of productieprocessen door toepassing van innovatie.
 3. Scholing met betrekking tot het leren en ontwikkelen van vaardigheden met betrekking tot nieuwe technologieën en verdienmodellen.
  Onder nieuwe technologie verstaan we zaken als Artificial Intelligence, Virtual en Augmented Reality, big data, internet of things, robotica.
  Bij (online) verdienmodellen: social media marketing, Video (o.a. streamingsdiensten), affiliatiemarketing, content marketing, data analyse, webshops en e-commerce, inspelen op veranderende consumentenbehoefte en bestedingen, koppeling van lokale producten of diensten in de vrijetijdseconomie.

Voorbeeld van het formulier printen

Informatie over de subsidie

Status:
Aanvragen mogelijk

Let op

Voor de activiteit scholing heeft het geen zin meer om nog een aanvraag in te dienen. Dit geldt ook voor aanvragers uit de volgende sectoren: industrie, gastvrij en overig MKB.

Bijlage bij samenwerkingsverbanden

Loting

Door het grote aantal aanmeldingen op hetzelfde moment, is het niet mogelijk om de exacte volgorde van binnenkomst te bepalen. Als eerlijk alternatief zullen wij daarom de volgorde van behandeling bepalen door middel van loting. Dat betekent dat de aanvragen worden afgehandeld per dag waarop zij zijn ontvangen. Er wordt geloot tussen de aanvragen die zijn ontvangen op dag waarop het beschikbare budget wordt bereikt. De dag waarop de aanvraag compleet door ons is ontvangen is hierbij bepalend.

Machtiging

Als u iemand anders vraagt om de subsidie voor u aan te vragen stuur dan een ondertekende machtiging mee. Een voorbeeld kunt u vinden op onze pagina Hoe vraagt u subsidie aan?

Steun van de overheid