Contact

Gepubliceerd op 2 december 2021

Volg ons op social media

Volg de provincie op Facebook   Volg de provincie op Instagram  Volg de provincie op LinkedIn  Volg de provincie op Twitter  Volg de provincie op YouTube  Volg de provincie op Flickr

Over het provinciehuis

Het provinciehuis is in 1967 gebouwd en ontworpen door Marius Duintjer. En opende in 1972 met een openingshandeling door Koningin Juliana. Er is een werk- en bezoekersgedeelte. De commissaris van de koning en de leden van Provinciale en Gedeputeerde Staten vergaderen in het provinciehuis. U kunt deze vergaderingen zelf bijwonen: bekijk de agenda of kijk vergaderingen online (terug).

Bezoek het bestuurscentrum

Het bestuurscentrum van het provinciehuis is openbaar. Breng een bezoek en bekijk de architectuur, geniet van de speciaal ontworpen tuin en verschillende kunstwerken. U kunt ook een rondleiding door het gebouw krijgen: vraag een rondleiding aan.

Parkeren tijdens evenementen provinciehuis

Als u het provinciehuis bezoekt voor een evenement, kunt u terecht op het parkeerterrein op de Turfmarkt, naast het provinciehuis. Er is een ticketautomaat waar u van tevoren met pin kunt betalen. Bekijk de routes via Google Maps.

Nieuwsbrief 'Het Overijssels Overzicht'

Blijf op de hoogte via onze e-mailnieuwsbrief 'Het Overijssels Overzicht' met elke week ons laatste nieuws, vergaderinformatie, vacatures en documenten.