Contact

Gepubliceerd op 17 oktober 2022

Volg ons op social media

Volg de provincie op Facebook   Volg de provincie op Instagram  Volg de provincie op LinkedIn  Volg de provincie op Twitter  Volg de provincie op YouTube  Volg de provincie op Flickr

Over het provinciehuis

Het provinciehuis is in 1967 gebouwd en ontworpen door Marius Duintjer. En opende in 1972 met een openingshandeling door Koningin Juliana. Er is een werk- en bezoekersgedeelte. De Commissaris van de Koning en de leden van Provinciale en Gedeputeerde Staten vergaderen in het provinciehuis. U kunt deze vergaderingen zelf bijwonen of kijk de vergaderingen online (terug).

Bezoek het bestuurscentrum

Het bestuurscentrum van het provinciehuis is openbaar en vrij te bezoeken. Bekijk de architectuur, geniet van de speciaal ontworpen tuin en verschillende kunstwerken. U kunt ook een rondleiding door het gebouw aanvragen.

Wilt u elektrisch laden tijdens uw bezoek?

Het Provinciehuis is een pilot gestart met AmperaPark om uw bezoek met de auto en het elektrisch laden gebruiksvriendelijk te laten verlopen. U kunt tijdens uw bezoek een oplaadpunt reserveren zodat u verzekert bent van groene stroom. Reserveer een oplaadpunt

Parkeren tijdens evenementen provinciehuis

Als u het provinciehuis bezoekt voor een evenement, kunt u terecht op het parkeerterrein op de Turfmarkt, naast het provinciehuis. Er is een ticketautomaat waar u vooraf met pin kunt betalen. Bekijk de routes via Google Maps.

Nieuwsbrief 'Het Overijssels Overzicht'

Blijf op de hoogte via onze e-mailnieuwsbrief 'Het Overijssels Overzicht' met elke week ons laatste nieuws, vergaderinformatie en vacatures.

Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Aanmelden voor nieuwsbrief