Kracht van Oost 2.0

Gepubliceerd op 14 juli 2020

logo kvo

Wat is de kracht van de ruimtelijk-economische structuur van Oost Nederland en in hoeverre is deze toekomstbestendig? Dat is de hoofdvraag van het onderzoek Kracht van Oost. In 2016 hebben de provincies Gelderland en Overijssel de eerste editie van het multidisciplinaire onderzoek Kracht van Oost opgeleverd (KvO). In 2020 voeren we een nieuw onderzoek uit; Kracht van Oost 2.0.

In dit nieuwe onderzoek willen we niet meer alleen de situatie kennen, maar ook de achterliggende mechanismen achterhalen en begrijpen. Dat leidt enerzijds tot verdieping en anderzijds tot verbreding van het onderzoek. Daarnaast is er de afgelopen tijd veel veranderd en staat Oost-Nederland voor nieuwe opgaven en keuzen.

Het onderzoek kijkt naar de robuustheid van de economie op de lange termijn, maar de impact van de coronacrisis wordt niet genegeerd.

Proces en planning

Februari tot juli: Onderzoeksfase. We informeren de betrokken partijen regelmatig met (digitale) sessies en nieuwsbrieven.

De huidige planning is om het eindrapport in het najaar 2020 te presenteren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de actuele ontwikkelingen rond Kracht van Oost? Kijk dan op de website Nederland Slim benutten of schrijf u in voor de nieuwsbrief. Hiermee houden we u regelmatig op de hoogte.