Fondsen Festival voor Overijsselse initiatieven

Gepubliceerd op 30 mei 2022

Op 1 juli 2022 organiseren wij samen met een groot aantal fonden het Fondsen Festival. Van 15.00 tot 20.00 uur is iedereen welkom bij Trefkoele+ in Dalfsen. Ontdek tijdens de workshops hoe je jouw initiatief verder kan helpen. Ga tijdens het speeddaten gericht in gesprek met een fonds op basis van een concreet plan. Of kom vrijblijvend langs op de markt om inspiratie op te doen, te netwerken en al je vragen te stellen aan verschillende fondsen, professionals en initiatiefnemers.

Programma

14.30 uur - Inloop

15.00 uur - Welkom

15.30 uur - Workshopronde

16.30 uur - Speeddate en Markt

17.00 uur - Speeddate en Markt

18.00 uur - Workshopronde

19.00 uur - Speeddate en Markt

19.30 uur - Speeddate en Markt

20.00 uur - Einde programma

Locatie

Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen

Aanmelden


Heb je vragen over het Fondsen Festival? Stuur dan een e-mail naar info@stimuland.nl.

Workshops

Fondsenwerving: hoe doe je dat?

Guus, Brigitte en Joke

Geld is nodig om jouw project te kunnen realiseren. Het VSBfonds en Oranje Fonds zijn fondsen die veel sociale en culturele initiatieven ondersteunen. Maar waar moet je op letten als je een aanvraag wilt indienen bij een fonds? Guus, Brigitte en Joke vertellen je er alles over. Ze gaan na afloop graag met je in gesprek over jouw initiatief.

Projectplan: zet je idee op papier

Senna Bouteba

Senna leert je tijdens deze workshop in sneltreinvaart hoe je een goed projectplan schrijft. Je krijgt meer inzicht in de kenmerken van een kansrijk projectidee.  En je leer een heldere structuur bouwen voor zowel je projectplan als je begroting. Kortom een workshop vol praktische tips, zodat je na afloop zelf aan de slag kan met jouw projectplan.

Crowdfunding, vind geld en draagvlak

Micha van de Water

Tijdens deze workshop laat Micha van de Water, crowdfundingexpert van Move Your Crowd, zien dat crowdfunding veel meer oplevert dan alleen het benodigde bedrag voor de uitvoer van jouw project. Hij vertelt wat er nodig is voor een succesvolle campagne en deelt hoe je je optimaal kunt voorbereiden op jouw capagne. Benieuwd of crowdfunding iets is voor jouw initiatief? Schrijf je dan nu in!

Communicatie: zorg voor blijvende betrokkenheid

Arda van Dam

Tijdens deze workshop neemt Arda van Dam je mee in het communicatietraject rondom het succesvolle burgerinitiatief Zwembad Ruinen. De gemeente besloot om dit openluchtzwembad te sluiten maar de inwoners hebben succesvol actie gevoerd om hun zwembad te behouden. Na deze workshop kun je aan de hand van concrete tips aan de slag en weet je hoe je communicatie kunt inzetten als onmisbare pijlers van jouw initiatief.

Aanwezige fondsen

Het 'Oranje Fonds' is er voor iedereen die iets voor een ander wil doen. Onze steun bestaat uit kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning. Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er meer alleen voor.

Logo Samenspeelfonds

Het 'SamenSpeelFonds' stimuleert samenspeelplekken: toegankelijke speelplekken waar kinderen met en zonder beperking volop samen kunnen buitenspelen. Ons doel is in elke gemeente in Nederland een samenspeelplek. Samen buitenspelen is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen.

logo Twentse Noabers Fonds_Hart voor Twente

Het 'Twentse Noabers Fonds' steunt initiatieven die Twente nog mooier, beter, leuker, gezelliger en slimmer maken. Centraal staat het bevorderen van sociale verbinding en meedoen van alle bevolkingsgroepen in Twente, met andere woorden het bevorderen van noaberschap.

Het 'Prins Bernhard Cultuurfonds' brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij onze beurzen, fondsen, expertise, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.

Logo VSB fonds, iedereen doet mee

Het 'VSBfonds' steunt projecten die er op gericht zijn dat iedereen kan meedoen in de samenleving en dat niemand aan de kant hoeft te staan. Actief meedoen betekent dat je onderdeel bent van een groter geheel, dat je een plek hebt, erkenning krijg, jezelf kunt ontwikkelen en zelf een bijdrage levert aan de samenleving.