Family Next

Overijssel telt bovengemiddeld veel familiebedrijven. Zij zijn daarom de ruggengraat van de regionale economie en zorgen voor dynamiek en werkgelegenheid. Wij ondersteunen deze bedrijven op het gebied van bedrijfsopvolging, digitalisering en duurzaamheid. Bent u ondernemer in een Overijssels familiebedrijf met minimaal vijf werknemers en wilt u aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of staat de volgende generatie in de startblokken om het bedrijf over te nemen? Dan is Family Next een steun in de rug! 

Onze drie thema's

Hieronder staan de drie thema's waar provincie Overijssel zich op richt:

Wat u van Family Next kunt verwachten

Als u zich aanmeldt voor Family Next dan nemen we contact met u op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek geeft u aan waar u hulp bij nodig hebt.

Coach

Hoe fijn is het om gebruik te maken van de kennis en ervaring van een andere ondernemer met een familiebedrijf? Een ondernemer die zijn bedrijf al heeft gedigitaliseerd, verduurzaamd en/of heeft overgedragen? Binnen Family Next brengen wij u in contact met een ondernemer die kennis en ervaring heeft met het onderwerp en/of de sector waarin uw bedrijf actief is. Samen met deze ondernemer bedenkt u een aanpak die past bij uw bedrijf. In deze aanpak beschrijft u met welke onderwerpen u aan de slag wilt en hoe u dat gaat doen.

Voucher aanvragen

Voor de uitvoering van uw plannen kunt u een voucher krijgen, die bedoeld is om het plan van aanpak verder uit te werken. Voor maximaal € 2.000,- kunt u investeren in uw plan en/of kennis inhuren.

'Leren van Elkaar' kringen

Gedurende het jaar organiseren wij doorlopend Leren van Elkaar kringen. Tijdens deze bijeenkomsten deelt u ervaringen met andere ondernemers. Zo leert iedereen van elkaar en helpt iedereen elkaar verder. Elke 'Leren van Elkaar' kring gaat over één thema en bestaat uit drie sessies. De thema’s zijn: omgaan met grote ontwikkelingen en bedrijfsopvolging. De data van de bijeenkomsten voor familiebedrijven kunt u vinden in onze agenda.

Naar de agenda

Netwerkpartners

Family Next werkt samen met de volgende partijen: Saxion Hogeschool, MKB-Deventer, Ondernemend Twente, HISWA-RECRON, Verenigde Maakindustrie Overijssel (VMO), Koninklijke Horeca Nederland district Overijssel, Cumela, Bouwend Nederland Regio Oost, Metaalunie (Overijssel), VNO-NCW Overijssel, MKB-Nederland Midden, MKB regio Zwolle, MKB Twente, Pioneering vernieuwt de bouw, Twente Board, Regio Zwolle en gemeente Deventer, Industriële Kring Twente, Kennispoort regio Zwolle, Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven.

Terugkijken webcasts

Afbeelding van het begin van de video 'Webinar ondersteuning van familiebedrijven in de praktijk'
Afbeelding van het begin van de video 'Webcast Family Next'