IJssel-Vechtdelta

Gepubliceerd op 17 oktober 2018

Contact

logo IJVD

Tel: 038 499 83 72

Secretaris: Bert Neefjes

b.neefjes@overijssel.nl

De regio IJssel-Vechtdelta is een hotspot in het landelijke Deltaprogramma. In het gebied stromen IJssel, Overijsselse Vecht en de Sallandse weteringen samen en is tegelijkertijd een sterke invloed merkbaar van het IJsselmeer.

Extra water

Door klimaatverandering moeten we ons in dit gebied voorbereiden op meer wateraanvoer door de rivieren, een mogelijk hoger peil van het IJsselmeer en noodzakelijke extra watertoevoer in droge tijden.

In het programma IJssel-Vechtdelta werken we als regionale overheden, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties samen aan een toekomstbestendige, waterveilige delta, waar wonen,werken en leven ook in 2100 nog steeds mogelijk is.

Meer lezen over wat we met dit gebied willen? (pdf, 4,4 MB)

Nieuwsbrief

Velden gemarkeerd met  * zijn verplicht.
Uw gegevens
Uw type abonnement

Excursies als inspiratie voor Deltacongres

Met eigen ogen zien hoe de IJssel meer ruimte krijgt door het Reevediep? Of wilt u weten hoe in Zwolle met diverse projecten de klimaat- en waterveiligheid in en rond de binnenstad wordt vergroot? Kom dan woensdagmiddag 31 oktober 2018 naar Kampen of Zwolle. De excursies worden georganiseerd als voorproefje voor het Deltacongres dat op donderdag 1 november 2018 in Zwolle wordt gehouden.

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta verzorgt een excursie in het gebied rondom het Reevediep op woensdagmiddag 31 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. Laat je informeren over alle ontwikkelingen in het gebied en zie hoe de IJssel meer ruimte krijgt. Het vertrekpunt is Kampen.

Climate Campus organiseert met de gemeente Zwolle, provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta een excursie water- en klimaatrobuuste projecten in en rondom de binnenstad van Zwolle. Deze projecten zijn mede gerealiseerd met steun vanuit het programma IJssel-Vechtdelta. Ook deze excursie is op woensdagmiddag 31 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. Het vertrekpunt is de binnenstad van Zwolle.

Beide excursies zijn georganiseerd vanuit de regio voorafgaand aan het Deltacongres om belangstellenden voorbeelden uit de praktijk te laten zien. Iedereen is welkom bij de excursies, maar deelnemers aan het Deltacongres hebben voorrang.

Het aantal plaatsen is beperkt: vol = vol. Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 29 oktober 2018 via ruimtelijkekwaliteit@overijssel.nl . Na aanmelding ontvangt u nadere informatie met details over de excursie.

Tip of samenwerken?

Hebt u een tip hoe wij de IJssel-Vechtdelta meer waterveilig of klimaatbestendig kunnen maken? Of ziet u mogelijkheden voor samenwerking? Laat dat ons dan weten! Stuur een mail naar de secretaris van IJssel-Vechtdelta, de heer Bert Neefjes: b.neefjes@overijssel.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Partners IJssel-Vechtdelta

Op initatief van de provincie Overijssel werken de gemeenten Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Veiligheidsregio IJsselland en belangenorganisaties uit het gebied samen aan het programma IJssel-Vechtdelta.

Stuurgroep IJssel-Vechtdelta

  • Dhr. B. Boerman, gedeputeerde provincie Overijssel
  • Mw. M. Boot, hoofd Eenheid Ruimte en Bereikbaarheid, provincie Overijssel
  • Dhr. H. Dijk, bestuursvoorzitter Waterschap Drents Overijsselse Delta
  • Dhr. H.J. Meijer, bestuursvoorzitter Veiligheidsregio IJsselland
  • Dhr. E. Anker, wethouder gemeente Zwolle
  • Dhr. A. Coster, wethouder gemeente Zwartewaterland
  • Dhr. A. Holtland, wethouder gemeente Kampen