Sociale Kwaliteit “Kom maar op met die mooie plannen”

Gepubliceerd op 2 juli 2019

Jij hebt een goed idee om je buurt, wijk, omgeving, dorp of stad leuker te maken. Een plan waardoor mensen bijvoorbeeld zelfstandig kunnen (blijven) leven, gezond gaan bewegen, of waarmee het noaberschap in jouw omgeving groter wordt. Wij helpen je graag om je idee te realiseren, dus kom maar op met die mooie plannen!

We brengen je met de juiste personen of organisaties in contact. Voor sommige ideeën hebben we ook financiering, waar je misschien gebruik van kunt maken.

De provincie ondersteunt initiatieven die bijdragen aan de provinciale doelen, die gemeente-overstijgend zijn en die mensen zelf uitvoeren.

Werk jij aan een mooi sociaal initiatief en kun je wat hulp gebruiken? Kom dan naar het spreekuur bij jou in de buurt!

Sociale kwaliteit illustratie

Contact

Socialekwaliteit@overijssel.nl

Margreet Hogenkamp (projectleider)

Telefoon: 038 499 70 57
E-mail: M.Hogenkamp@overijssel.nl

Rosalie Bosman (adviseur)

Telefoon: 038 499 83 73
E-mail: Rosalie.Bosman@overijssel.nl

Chantal Westemeijer (adviseur)

Telefoon: 038 499 87 03
E-mail: CPM.Westemeijer@overijssel.nl

Sanneke Snuverink

Telefoon: 038 499 89 57
E-mail: S.Snuverink@overijssel.nl

Subsidieregelingen

Zelfstandig leven en gezond bewegen: voor verenigingen, stichtingen, bedrijven, gemeenten of waterschappen met activiteiten die bijdragen aan het versterken van de sociale kwaliteit en het zelforganiserend vermogen van inwoners van Overijssel.

Ook het Overijssels Noaberschapsfonds kan lokale initiatieven ondersteunen.

Op onze projectenkaart vind je de initiatieven die sinds 2016 zijn gesubsidieerd vanuit Sociale Kwaliteit. Staat jouw plan hier binnenkort tussen?

Wil je zien hoe de ondersteuning van initiatieven er in de praktijk uitziet? En wil je weten wat de initiatiefnemers beweegt? Kijk dan op https://www.jijenoverijssel.nl/6702/sociale-kwaliteit

Online Platform Samen voor elkaar

Heb je een goed plan voor je buurt, dorp of wijk en weet je niet precies hoe je het aan moet pakken? Dan is het goed om te weten dat je ook terecht kunt op het online platform Samen voor Elkaar. Dit is een open netwerk waar je praktische hulp vindt voor je project, vragen kan stellen aan en kennis deelt en nieuwe verbindingen legt met andere initiatiefnemers.