Sociale Kwaliteit “Kom maar op met die mooie plannen”

Gepubliceerd op 15 oktober 2019

Sportspreekuur

Voor je je aanvraag indient, komen we graag met je in contact om je plan te bespreken en te kijken of je in aanmerking komt voor subsidie.

Dat kan op een van de sportspreekuren van de provincie, 4D-makelaars en Sportservice Overijssel. Deze zijn speciaal bedoeld voor mensen die hun plan rond buiten bewegen willen bespreken. Experts op het gebied van sport, bewegen en maatschappelijke initiatieven geven advies en denken mee om het plan sterker te maken.

De spreekuren

Datum: maandag 28 oktober 2019 en maandag 4 november 2019
Tijdstip: van 17.00 tot 20.00 uur
Locatie: in Sportcentrum Tijenraan, Zwolsestraat 65 in Raalte.

Aanmelden kan via info@stimuland.nl.

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met:

Sanneke Snuverink
Telefoon: 038 499 89 57
E-mail:  s.snuverink@overijssel.nl

Sociale kwaliteit illustratie

Contact

Socialekwaliteit@overijssel.nl

Raymond Damhuis (projectleider)

Telefoon: 038 499 83 52
E-mail: rgb.Damhuis@overijssel.nl

Rosalie Bosman (adviseur)

Telefoon: 038 499 83 73
E-mail: Rosalie.Bosman@overijssel.nl

Chantal Westemeijer (adviseur)

Telefoon: 038 499 87 03
E-mail: CPM.Westemeijer@overijssel.nl

Sanneke Snuverink

Telefoon: 038 499 89 57
E-mail: S.Snuverink@overijssel.nl

Jij hebt een goed idee om je buurt, wijk, omgeving, dorp of stad leuker te maken. Een plan waardoor mensen bijvoorbeeld zelfstandig kunnen (blijven) leven, gezond gaan bewegen, of waarmee het noaberschap in jouw omgeving groter wordt. Wij helpen je graag om je idee te realiseren, dus kom maar op met die mooie plannen!

We brengen je met de juiste personen of organisaties in contact. Voor sommige ideeën hebben we ook financiering, waar je misschien gebruik van kunt maken.

De provincie ondersteunt initiatieven die bijdragen aan de provinciale doelen, die gemeente-overstijgend zijn en die mensen zelf uitvoeren.

Werk jij aan een mooi sociaal initiatief en kun je wat hulp gebruiken? Kom dan naar het spreekuur bij jou in de buurt!

Online Platform Samen voor elkaar

Heb je een goed plan voor je buurt, dorp of wijk en weet je niet precies hoe je het aan moet pakken? Dan is het goed om te weten dat je ook terecht kunt op het online platform Samen voor Elkaar. Dit is een open netwerk waar je praktische hulp vindt voor je project, vragen kan stellen aan en kennis deelt en nieuwe verbindingen legt met andere initiatiefnemers.

Subsidieregelingen

Zelfstandig leven en gezond bewegen: voor verenigingen, stichtingen, bedrijven, gemeenten of waterschappen met activiteiten die bijdragen aan het versterken van de sociale kwaliteit en het zelforganiserend vermogen van inwoners van Overijssel.

Ook het Overijssels Noaberschapsfonds kan lokale initiatieven ondersteunen.

Op onze projectenkaart vind je de initiatieven die sinds 2016 zijn gesubsidieerd vanuit Sociale Kwaliteit. Staat jouw plan hier binnenkort tussen?

Wil je zien hoe de ondersteuning van initiatieven er in de praktijk uitziet? En wil je weten wat de initiatiefnemers beweegt? Kijk dan op https://www.jijenoverijssel.nl/6702/sociale-kwaliteit