Beschermen en beheren van planten en dieren

Gepubliceerd op 18 juli 2018

Overijssel heeft veel wilde plant- en diersoorten. Die hebben, net als wij, een gezonde leefomgeving nodig. Soms is het nodig dat wij helpen om deze gezonde omgeving te maken. Onze aandacht gaat dan niet alleen uit naar het beschermen van bepaalde planten of dieren. We proberen er wel voor te zorgen dat de natuur gevarieerd en divers kan worden. Zo krijgen we een sterke natuur die tegen een stootje kan. Een natuur die we kunnen gebruiken en beleven.

Maatregelen voor het beschermen van planten en dieren

Het aantal wilde plant- en diersoorten (biodiversiteit) is een graadmeter voor hoe het gaat met de natuur. Hoe meer biodiversiteit, hoe sterker de natuur is. Ons doel is om te kunnen blijven genieten en profiteren van de natuur. Daarom zorgen we ervoor dat de omstandigheden voor wilde plant- en diersoorten zo goed mogelijk zijn.

Regels voor het beschermen van planten en dieren

We moeten goed voor wilde planten en dieren zorgen. Dit betekent dat we zoveel mogelijk rekening houden met planten en dieren. Nadelige gevolgen willen we zoveel mogelijk voorkomen. Daarom zijn er in Nederland regels om kwetsbare plant- en diersoorten te beschermen.

Leven met beschermde plant- en diersoorten

We zetten ons in voor het beschermen van planten en dieren die in Overijssel voorkomen. Dat is soms best lastig.