Innovatie

Gepubliceerd op 23 april 2019

Provincie Overijssel helpt ondernemers op weg die willen innoveren. Dat doen we met een groot kennisnetwerk, subsidies en leningen. Als ondernemer werkt u steeds aan het verbeteren en vernieuwen van uw producten, diensten, en processen. Innovatie zorgt voor groei van uw bedrijf. Innovatie is ook belangrijk bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken waar de provincie zich mee bezig houdt. Denk aan grondstoffenschaarste, klimaatverandering en vergrijzing. Daarom kunt u bij ons terecht voor ondersteuning bij uw innovatie.

Contact

Dominique Meijnders
E-mail: djc.meijnders@overijssel.nl
Telefoon: 038 499 85 16

Innovatieloketten

De innovatieloketten zijn het eerste aanspreekpunt voor al uw innovatievragen. Samen met u bekijken zij wat u nodig heeft. Gaat het om financiering? Zoekt u samenwerkingspartners? Of heeft u vooral behoefte aan kennis? Afhankelijk van uw vraag, brengen de innovatieloketten u in contact met de organisatie die u het beste verder kan helpen. Neem gerust contact op!

Innovatieloketten per regio

Regio Twente: Novel-T
Regio Zwolle: Kennispoort
Regio Deventer: Cleantechregio

Provincie als eerste klant

decoratieve afbeelding athletiekbaan

De provincie Overijssel zoekt vernieuwende antwoorden op vraagstukken. Heb je een innovatie die daarin past, dan kun je contact opnemen met de provincie. Wij zijn dan graag je eerste klant. Bekijk onze vraagstukken in het Launching Customership programma.

Agro & Food

Tuinder

Overijssel investeert € 12 miljoen in een sterke en duurzame agro & food sector. Daarmee dagen wij ondernemers uit om, samen met overheden, onderwijs en onderzoeksinstellingen, te werken aan economische oplossingen voor actuele vraagstukken.

Financiering

Voor alle fasen van innovatieontwikkeling is financiering beschikbaar. De innovatieloketten en Oost NL kunnen u hierbij adviseren. Enkele mogelijkheden:

Subsidies

Innovatiefonds

Innovatiefonds Overijssel kan uw bedrijf op verschillende manieren financieel ondersteunen, zodat u verder kunt groeien. U kunt maximaal € 75.000 lenen voor de vernieuwing van uw product, dienst of productieproces. Dit zijn innovatiekredieten. Om de start of groei van technologisch-innovatieve mkb-ondernemingen te financieren, kan het Investeringsfonds ook investeren in uw bedrijf. Het gaat daarbij om bedragen tussen € 100.000 en € 2.500.000.