Breedband

Gepubliceerd op 14 december 2017

Digitale bereikbaarheid

Digitale bereikbaarheid is tegenwoordig een levensbehoefte. Niet alleen voor grote bedrijven, ook voor zelfstandig ondernemers en particulieren. Stedelijke gebieden zijn vaak al aangesloten op breedband internet, maar ook op het Overijsselse platteland komt snel internet steeds dichterbij.

Omdat provincie Overijssel het belangrijk vindt dat iedereen in Overijssel over een snelle en betrouwbare internetverbinding kan beschikken, ondersteunt zij initiatieven om breedband aan te leggen in dun bevolkte gebieden en op bedrijventerreinen. Als alles volgens plan verloopt, is in 2018 vrijwel de hele provincie aangesloten op breedband internet.

Contact

Gábor Oolthuis (projectleider)
Email: g.oolthuis@overijssel.nl
Telefoon: 038 499 84 21

Lees het Breedband Magazine Overijssel

cover breedband nummer 3

Méér breedband in dit digitale magazine: kennis en ervaringen, partners aan het woord, vooruitblik ministerie en terugblik bewonersinitiatieven.

Lees ook de eerdere edities van het Breedband Magazine Overijssel.

Actuele Breedbandkaart

kaartviewer (geupdate)

De ‘breedbandkaart’ van de provincie laat zien dat op dit moment provinciedekkend gewerkt wordt aan de komst van snel internet.

Breedbandinfrastructuur Overijssel - Vooraanvraag grote NGA-projecten in het buitengebied, subsidie

De provincie kan subsidie (in de vorm van een garantie of geldbedrag, of een combinatie van een garantie en een geldbedrag) verlenen teneinde NGA-projecten te realiseren in buitengebieden.

Lees verder

Breedbandinfrastructuur Overijssel - NGA-projecten met beperkte omvang, subsidie

De provincie kan subsidie verlenen voor de realisatie van Next Generation Access projecten (NGA-projecten) van beperkte omvang in buitengebieden of op bedrijventerreinen.

Lees verder

Breedband in het buitengebied

Breedband, het verhaal

Er wordt op dit moment provinciedekkend gewerkt aan de komst van snel internet. Hiervoor zijn speciale regelingen in het leven geroepen. Hoe die precies in elkaar steken leggen we hier verder uit.

Zwart, wit of grijs?

graafdiepte

In het buitengebied is supersnel internet niet vanzelfsprekend. Daarom stimuleert de provincie hier de aanleg van breedbandinternet.