Breedband

Gepubliceerd op 1 juli 2016

Digitale bereikbaarheid

Digitale bereikbaarheid is tegenwoordig een levensbehoefte. Niet alleen voor grote bedrijven, ook voor zelfstandig ondernemers en particulieren. Stedelijke gebieden zijn vaak al aangesloten op breedband internet, maar ook op het Overijsselse platteland komt snel internet steeds dichterbij.

Omdat provincie Overijssel het belangrijk vindt dat iedereen in Overijssel over een snelle en betrouwbare internetverbinding kan beschikken, ondersteunt zij initiatieven om breedband aan te leggen in dun bevolkte gebieden en op bedrijventerreinen. Als alles volgens plan verloopt, is in 2017 vrijwel de hele provincie aangesloten op breedband internet.

Contact

Gábor Oolthuis (projectleider)
Email: g.oolthuis@overijssel.nl
Telefoon: 038 499 84 21

Lees het Breedband Magazine Overijssel

cover breedband nummer 3

Méér breedband in dit digitale magazine: kennis en ervaringen, partners aan het woord, vooruitblik ministerie en terugblik bewonersinitiatieven.

Lees ook de eerdere edities van het Breedband Magazine Overijssel.

Nieuws

slang in gras

Breedband

Breedband, het verhaal

Het gaat goed met snel internet in Overijssel. Er wordt op dit moment provinciedekkend gewerkt wordt aan de komst van snel internet. Overijssel is daarmee koploper in Europa

Zwart, wit of grijs?

graafdiepte

In het buitengebied is supersnel internet niet vanzelfsprekend. Daarom stimuleert de provincie hier de aanleg van breedbandinternet.

Kaartviewer

kaartviewer (geupdate)

De ‘breedbandkaart’ van de provincie laat zien dat op dit moment provinciedekkend gewerkt wordt aan de komst van snel internet.

Buitengebied

00buitengebied2

Woont u in het Overijsselse buitengebied en wilt u graag gebruikmaken van breedbandinternet? Lees hier meer over breedband(initiatieven) in het Overijsselse buitengebied.

Bedrijven

haspel2

Ligt uw bedrijf op een Overijssels bedrijventerrein en wilt u gebruikmaken van breedbandinternet? Lees hier meer over de aanleg van breedband op Overijsselse bedrijventerreinen.

Subsidie

Subsidie

Sinds 2014 zijn er bij provincie Overijssel subsidiemogelijkheden voor de aanleg van breedband internet in het buitengebied en op bedrijventerreinen. Lees meer hierover.

Marktpartij

graafdiepte2

Hebt u als marktpartij interesse om breedbandinternet aan te leggen in een bepaald gebied?

Lees dan deze informatie.