Bus
busbord 1161
Busstation

Openbaar Vervoer

Gepubliceerd op 2 oktober 2014

Openbaar Vervoer in Overijssel

De provincie Overijssel is regionaal opdrachtgever van het openbaar vervoer. Overijssel investeert in de bereikbaarheid en de kwaliteit van reizen per bus, trein en Regiotaxi.

Algemene Agenda OV

In deze maand zijn er geen evenementen.

Trein

trein in almelo

De provincie Overijssel is opdrachtgever van een aantal treinverbindingen.

Bus

bus

De provincie Overijssel is opdrachtgever van drie busconcessies:

Buurtbus

buurtbus

De buurtbus is een speciale vorm van openbaar vervoer en rijdt in het landelijk gebied waar geen regulier openbaar vervoer mogelijk is. Alleen door het gebruik van kleine busjes en de inzet van vrijwilligers als chauffeur is dit vervoer nog te realiseren.

Lees meer over de buurtbussen

Nieuwe tijd voor Mobiliteit

Nieuwe tijd voor mobiliteit

Welkom om de pagina van Nieuwe tijd voor mobiliteit! Samen met gemeenten en bewoners werkt de provincie aan de overgang naar een ander Openbaar Vervoer. Dit noemen we ook wel: transitie. De provincie en gemeenten gaan in gesprek met bewoners en belangengroepen om een nieuwe invulling te geven aan de vervoersbehoefte. Het is tijd om na te denken over het openbaar vervoer van de toekomst.

Voor Reizigers

reizigers

Alle aangepaste actuele tarieven, acties 'Ervaar het OV' en overzicht van belangenorganisaties voor reizigers.

Regiotaxi

regiotaxi275x83

De provincie Overijssel is per 1 januari 2017 gestopt met de regiotaxi in Noordwest-Overijssel, Salland en Vechtdal. Vanaf die datum kunt u daar dus niet meer met de regiotaxi reizen. Door deze ontwikkeling komt de Regiotaxi als onderdeel van het openbaar vervoer te vervallen.
Let op! In Twente rijdt de regiotaxi nog wel.

Lees meer.

OV-ambassadeurs

ovambassadeurs

Het openbaar vervoer in Overijssel maakt dankbaar gebruik van de inzet van een grote groep OV-ambassadeurs. Zij delen hun passie en kennis over het OV om ouderen te helpen met het gebruik van de OV-chipkaart en kennis te laten maken met het OV.