Aanpak Asbestdaken Overijssel

Gepubliceerd op 14 juni 2019

Alfred Hamberg
Alfred Hamberg, Beter Wonen Vechtdal:

“De veiligheid van onze huurders was samen met de energietransitie voor ons de aanleiding om de asbestdaken te vervangen."

Frankwin Faber
Frankwin Faber, Dalfsen, Groen Gebogen:

“Al fietsend zag ik hele straten met schuurtjes met asbestdaken. Eerder viel het me niet zo op, nu weet ik van het risico."

Frans Apeldoorn
Frans Apeldoorn, Steenwijk, Agrifac Machinery:

"We hebben een gefaseerd plan van aanpak gemaakt, inclusief de verwijdering van ons asbestdak. Want ook dat moest!”

Ilse Lammertink
Ilse Lammertink, 't Gijmink, Goor, had asbestleidak:

“We hebben nu niet alleen een mooi dak, het asbest is weg en het is ook nog eens goed geïsoleerd.”

Jan Hulsman
Jan Hulsman, Lemelerveld, varkenshouderij:

“De ruimtelijke regeling van de gemeente bleek de oplossing. Ik sloop mijn stallen met asbestdaken en krijg er kavels voor terug.”

Kitty Althof
Kitty Althof, Deventer, had klein asbestdak:

"Dat mijn buurkinderen bloot werden gesteld aan asbest van het dak van mijn schuurtje, voelde niet goed. Nu is het veilig!”

Martin Hondeveld
Martin Hondeveld, Raalte, mini-camping De Zwerver:

“Ik heb bewust de keuze gemaakt om te saneren en mijn bedrijf voort te zetten.”

Asbest van Overijsselse daken!

Op 4 juni 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor een verbod op asbestdaken verworpen. Dat betekent dat er voorlopig geen verbod op asbestdaken komt. Toch ziet de provincie graag dat dakeigenaren hun asbestdak aanpakken en vervangen. Het is veiliger én beter voor ieders gezondheid. De provincie Overijssel blijft voorlopig gemeenten en adviseurs ondersteunen om dakeigenaren bewust te maken van de voordelen van de aanpak van het asbestdak en ze tegelijk te motiveren het dak te vervangen. Ook lokale of regionale initiatieven om asbestdaken aan te pakken én samenwerkingsverbanden van bedrijven worden zoveel mogelijk gestimuleerd. Zo brengen we de vraag naar dakvervanging en het aanbod vanuit de markt (sanering en nieuw dak) beter bij elkaar.

Hoe we dit allemaal doen? Dat leest u hier: ons Plan van Aanpak Asbestdaken 2016-2019

100 inventarisaties asbestdaken

100 asbestinventarisaties beschikbaar voor locaties waar veel jongeren komen: meld uw locatie met asbestdak aan voor een kosteloze inventarisatie. Lees verder over de asbestinventarisatie

contact_mobiel_titel_iconenContact

Geeft u een goed idee? Zoekt u samenwerking? Neem dan contact met ons op: asbest@overijssel.nl

Gemeenten

uitsnede kaart gemeenten overijssel vierkante meters asbestdaken

Hoe bereikt en informeert u inwoners over het asbestdakenverbod? En hoe stimuleert u ze hun asbestdak te verwijderen? Om u te ondersteunen hebben we een toolbox samengesteld met (communicatie)middelen en plannen waar u vrij gebruik van kunt maken.

Toolbox gemeenten

Dakeigenaren

voor dakeigenaren

Heeft u een asbestdak en wilt u het zelf verwijderen of laten verwijderen? Wilt u weten wat kan en mag? Hoe pakt u het aan en wie kan u daarbij kan helpen?

We hebben het voor u op een rij gezet.

De mogelijkheden

Adviseurs

voor adviseurs

Als adviseur of belangenbehartiger   (financiën, verzekeringen en de aan- en verkoop van onroerend goed) kunt u uw klanten bewust maken van het asbestdakenverbod en de risico’s. Met een advies of een financieel plan met oog voor financiële, fiscale of andere kostenverlagers. Bevat onder andere rekenvoorbeelden.

Saneerders & bouwers

saneerdersbedrijven

Bent u saneerder of plaats u nieuwe daken of zonnepanelen? Dan kunt u profiteren van de opgave van het asbestdakenverbod. Breng uw oplossing voor dakverwijdering, dakvervanging of verduurzaming (product of dienst) onder de aandacht van dakeigenaren. Wij helpen u graag met onze ervaringen en tips.

Laatste nieuws

Er zijn helaas geen resultaten.

Asbestdakenkaart

Deze kaart laat zien waar in uw gemeente, buurt of straat asbestdaken te vinden zijn.