Breedband

Gepubliceerd op 26 september 2018

Programma Breedband wegens succes beëindigd

De provincie besloot op 20 februari 2018 dit programma Breedband wegens succes te beëindigen. Nagenoeg alle 45.000 adressen in het buitengebied van Overijssel en vrijwel alle bedrijventerreinen hebben of krijgen toegang tot supersnel internet. Volgens de huidige planning is de uitrol van het netwerk in 2019 klaar. Overijssel is daarmee een koploper in Europa.

Daarnaast is het gebruik van breedband gestimuleerd door de ontwikkeling en toepassing van maatschappelijke ICT diensten aan te jagen. Er zijn 13 initiatieven ondersteund op het gebied van zorg, sport, veiligheid, arbeidsmarkt en slimme maakindustrie.

Wat doet Overijssel nog wel?

De provincie start met het project Marconi voor het verkennen van de mogelijkheden tot ontsluiting van enkele honderden zogenaamde 'witte' adressen in Twente en Salland. Een wit adres betreft een adres waar de marktpartijen nu geen breedbandaanbod kunnen realiseren.

Actuele Breedbandkaart

breedband in Overijssel, stand van zaken 2018

De stand van zaken op de ‘breedbandkaart’ van de provincie. Deze kaart stamt van januari 2018 en wordt niet langer bijgewerkt.