Zoeken in de site
naar boven
 

Technische specificaties

Technische specificaties

1 september 2014

Hier kunnen de specificaties worden gevonden die de provincie gebruikt voor (internet) video's. Denk aan MP4, AVC, H264 ACC en bitrates.

Specificaties voor internetvideo 

De provincie maakt gebruik van JW-player om videocontent op de website af te spelen. Wij plaatsen alleen MP4's. Bij video's voor intranet zijn de eisen een stuk minder hoog. Het maximale bestandsformaat en de compressietechniek gelden wel voor beide sites.

De compressie

Gebruik zo min mogelijk extra coderingsstappen om je video te comprimeren. Elke volgende coderingsfase kan de kwaliteit van je video verminderen en soms ook specifieke problemen veroorzaken. De afmetingen van de video moeten 520 x 296 pixels zijn.  Er dient gebruikgemaakt te worden van de mpeg4 H.264/AVC codec. Zodra deze beschikbaar is willen we van de Google Webm/VP8 codec gebruik gaan maken. De video dient te worden aangeboden zonder zwarte balken, bij voorkeur in 16:9. De bitrate mag maximaal 800 kbps zijn. Maximale grootte van de complete video mag 20 MB zijn, vanwege beperkingen van ons CMS. Bij een bitrate van 400kbps kunnen we dan ongeveer 5 minuten film plaatsen op onze website.

Voor intranetgebruik

Voor het aanleveren van video's voor internet gelden bovenstaande eisen, het aanleveren van een ondertiteling is hiervoor echter niet verplicht.

Hoe kom ik aan rechtenvrije muziek?

Muziek die gebruikt wordt in de video's dient rechtenvrij te zijn. Je kunt ook denken aan muziek onder creative commons. Niet rechtenvrij, maar wel meestal vrij voor niet commercieel gebruik. Voor het leeuwendeel is alleen muziek die je zelf gecomponeerd hebt ‘rechtenvrij'.

naar boven 

Gerelateerde informatie

 

Videospecificaties

videispecs

Alle technische randvoorwaarden voor het aanleveren van digitale video bij de provincie Overijssel.

 
 

Ondertiteling

titels

In onze JW/FLV-player dient de ondertiteling te worden aangeboden als SRT.

 

Gerelateerde informatie

de startafbeelding
 

Plaatsen startafbeelding

Om bezoekers van de site alvast een idee te geven van de inhoud van de video kan een representatief beeld uit de video als afbeelding worden geplaatst. Deze afbeelding wordt door het systeem automatisch binnen het videokader getoond. Gebruik een startafbeelding met dezelfde afmetingen als het geplaatste videobestand, dus 520 x 296 pixels. Deze startafbeelding (jpg) dient bij de video te worden geleverd.

 
 
 
naar boven
naar boven