Feiten, Feiten, Feiten: het schuurt...

Gepubliceerd op 4 april 2018

U kunt zich nu aanmelden!

logoFFF

chinezenGeef u nu op voor dit geweldige programma! En wat vragen we voor uw deelname? Enkele aanvullende gegevens, die onze medewerkers van het Big Data Lab Overijssel, de Chinese codekunstenaars Yihong en Yijung, gebruiken voor een visualisatie van gegevens om verbanden te zoeken tussen deelnemers. De data die u hier opgeeft wordt alleen gebruikt tijdens de dag zelf.

Ons lustrumprogramma met onder andere:

Eric Smit Eric Smit (Nijmegen, 11 januari 1967) is een Nederlands journalist en publicist. Smit studeerde economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte na zijn studie in het bedrijfsleven en maakte in 1999 de overstap naar het tijdschrift Quote. Hier werkte hij als onderzoeksjournalist en later als adjunct-hoofdredacteur. Vanaf 2008 werkte hij aan een boek over Nina Brink, dat in het voorjaar van 2010 verscheen. Dit boek werd goed verkocht (het kwam in de Bestseller 60 van de CPNB), maar leidde ook tot een reeks rechtszaken tussen Brink en Smit. In 2013 won Smit samen met Jesse Frederik de journalistieke prijs De Tegel in de categorie "achtergrond" voor een artikel in de Volkskrant over het derivatendrama in Nederland.

Prof. dr. Pieter Leroy Pieter Leroy (Deinze, 1954) is hoogleraar Milieu en Beleid bij de sectie Geografie, Planologie en Milieu van de Radboud Universiteit. Prof. Leroy doet onderzoek naar maatschappelijke en politieke aspecten van milieuvraagstukken en milieubeleid.

Alexander ter Kuile Ter Kuile was onder andere secretaris-generaal van de Civiele luchtvaartnavigatiediensten organisatie vanaf januari 2001. CANSO vertegenwoordigt de belangen van de 's werelds luchtvaartnavigatiedienst. CANSO-leden controleren meer dan 80% van het wereldwijde luchtverkeer en dienen meer dan 70% van het wereldluchtruim. Daarvoor was de heer ter Kuile directeur bij Simat Helliessen & Eichner, de in New York gevestigde luchttransport consultant. Hij begon zijn luchtvaartcarrière bij KLM Royal Dutch Airlines in hun Afdeling Operaties. De heer ter Kuile was ook  betrokken bij de actiegroep HoogOverijssel

Claudio Bruggink Voormalig directeur van de Rekenkamer Oost Nederland, nu wethouder Hengelo | D66 | Onderwijs, Jeugd, Sport, Cultuur en Bedrijfsvoering | Christel en 3 dochters | Motor, rockmuziek en boeken | Hardlopen en skiën.

Hans Peter Benschop Hans Peter Benschop leidt het Trendbureau Overijssel. Het Trendbureau is een initiatief van de provincie. Het is een onafhankelijk bureau dat toekomstverkenningen maakt voor de (politieke) besluitvorming. Het is een netwerkorganisatie en werkt voor, en samen met, alle mensen en organisaties die in de toekomst van Overijssel geinteresseerd zijn. Benschop is gepromoveerd op de achttiende eeuwse wijsbegeerte in Ierland.

aanvang Onderdeel
Het programma die dag:
9:30 10:00 Inloop in de Hof, bestuursgedeelte Provinciehuis
10:00 10:05 Opening, dagvoorzitter
10:05 10:45 Keynote 1 : Pieter Leroy
10:45 11.15 Deelsessies verschillende locaties
11:15 12:30 Keynote 2 : Dick Veerman
12:30 13:30 Lunch
13:00 14:15 Filosofisch Cafe, de Hof
14:15 14;45 Keynote 3: Eric Smit
15:00 15:30 Stranger things have happened
15:30 15:45 Plenair Statenzaal
15:45 17:00 Afsluitende borrel, De Hof

En de deelsessies zijn bekend!

Lelystad Airport: een overheid gaat in de fout

Alexander ter Kuile en Leon Adegeest

Het Onzekere voor het Zekere

Klaas Veenma – Beleidsinformatie Overijssel

Onafhankelijk onderzoek in het publieke belang

Dirk Ipenburg - Onderzoeksraad voor de Veiligheid

Citizen Science

Lea den Broeder - RIVM

Claudio Bruggink

Big data players

Remko Wicherson - Big Data Lab Overijssel