Dichter bij Overijssel

Gepubliceerd op 21 november 2018

Provinciedichter Boudewijn Betzema

betzema

Boudewijn Betzema is op 4 maart 2015 door gedeputeerde Hester Maij benoemd tot Dichter bij de Provincie Overijssel 2015-2016. Op 11 mei 2017 nam hij afscheid.

Boudewijn schreef in zijn periode als provinciedichter meer dan dertig gedichten voor en over de provincie Overijssel. Zestien gedichten hiervan zijn gebundeld in een audioboek. Boudewijn heeft deze gedichten zelf ingesproken en Karel Tadema heeft het audioboek gecomponeerd en voorzien van achtergrondgeluiden. Met dit audioboek slaagt Boudewijn Betzema erin om op aantrekkelijke en originele wijze te laten horen hoe Overijssel hem de afgelopen jaren heeft geïnspireerd.
Gedeputeerde Hester Maij van cultuur: “Wat me zo aanspreekt in het werk van Boudewijn is dat hij niet alleen heeft geschreven over zoveel verschillende maatschappelijke onderwerpen, maar dat zijn persoonlijke betrokkenheid er in door klinkt. Ik lees in zijn gedichten hoe hij geraakt is.”

Download het audioboek

Boudewijn heeft de provincie Overijssel en haar inwoners als inspiratiebron gebruikt voor de gedichten die hij als provinciedichter heeft geschreven. Als dank daarvoor stelt hij zijn audioboek gratis ter beschikking als download. Inwoners kunnen het audioboek downloaden op www.overijsselverwoord.nl/audioboek. Het audioboek is mede mogelijk gemaakt door het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken.

Laatste gedichten

Het werk van Heleen Bosma

Provinciedichter 2013-2014

Het werk van Dick Schluter

Provinciedichter van 2011-2012