Subsidie HRM scholingsregeling MKB


Voor wie

MKB bedrijven.

Wat

Subsidie voor MKB bedrijven om hun werknemers Medewerkers die niet hoger dan een MBO 3 opleiding hebben gevolgd. de gelegenheid te geven opleidingen te volgen. Zij kunnen zich verder ontwikkelen en zo duurzaam ingezet worden.

Waarvoor

Voor de volgende activiteiten:

 1. Het uitvoeren van een HRM-scan.
  Dit is een scan die inzicht geeft in de behoefte aan maatwerkontwikkeltrajecten van werknemers in dienst bij het MKB bedrijf en die wordt uitgevoerd door een derde.
 2. Het uitvoeren van een van de volgende maatwerkontwikkeltrajecten:
  • maatwerkontwikkeltrajecten voor minimaal 4 medewerkers die niet hoger dan een MBO 3 opleiding hebben gevolgd (arrangement 1), of:
  • maatwerkontwikkeltrajecten voor minimaal 8 medewerkers die niet hoger dan een MBO 3 opleiding hebben gevolgd (arrangement 2).
   Dit zijn ontwikkelingstrajecten voor medewerkers in dienst bij het MKB bedrijf. Het is gericht op competenties, vaardigheden en kennis met het oog op de snelle technologische ontwikkelingen. Voorbeelden van technologische ontwikkelingen zijn automatisering, robotisering en 3d-printing. Scholingsontwikkelingstrajecten zijn bijvoorbeeld gericht op vakgerelateerde en/of 21e eeuwse vaardigheden zoals vastgesteld door het SLO (Stichting Leerplan Ontwikkeling). Dit betreffen de volgende vaardigheden: creatief denken, probleem oplossen, computational thinking, informatie vaardigheden, ICT basis vaardigheden, media wijsheid, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering, kritisch denken.

Een voorbeeld van het formulier printen

Informatie over de subsidie

Let op

Status:
Aanvragen mogelijk

U kunt het hele jaar door aanvragen.

Format begroting

Maak bij voorkeur gebruik van ons ‘Format begroting’. Als u een eigen begroting wilt indienen, let er dan op dat deze aan een aantal eisen voldoet. Meer informatie vindt u op onze pagina Kostensoorten.

Contact

Subsidieloket

Team Subsidieverlening

subsidie@overijssel.nl

Telefoon 038 499 83 80