Wie heeft het beste idee voor aanpak kleine asbestdaken?

Gepubliceerd op 25 juli 2017

De provincie Overijssel is op zoek naar innovatieve ideeën voor de verwijdering van kleine asbestdaken. Met de prijsvraag “Maak Overijssel asbestdakenvrij” daagt de provincie ondernemers en andere creatieven uit om een aanpak te verzinnen die pandeigenaren motiveert en ontzorgt bij de verwijdering van hun asbestdak. Het beste idee krijgt een startkapitaal van 10.000 euro voor de verdere uitwerking van het idee. Ook ondersteunen de communicatie- en marketingprofessionals van de provincie bij de lancering van het idee in de markt.

asbestdaken_particulier_def

De inschrijving sluit op 1 oktober. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Asbestconferentie op 2 november, die wordt georganiseerd door de provincies Overijssel en Gelderland.

Kleine asbestdaken

Pandeigenaren mogen asbestdaken die kleiner zijn dan 35 vierkante meter zelf verwijderen, zonder gebruik te maken van professionele verwijderaars. Voor deze eigenaren is al een pakket op de markt met alle benodigdheden voor het veilig verwijderen van hun asbestdak. Met de prijsvraag zoeken we nieuwe ideeën om deze doelgroep te motiveren hun asbestdak te verwijderen en te vervangen door een nieuw dak. De ideeën worden beoordeeld door een jury bestaande uit gedeputeerde Annemieke Traag, wethouder Klaas Agricola van de gemeente Dalfsen, Hans Suurmond van de ledenraad Vereniging Eigen Huis en Rob Ekkers van de Contactgroep Eigenaren Asbestwoning.

Inspiratiebijeenkomst 24 augustus

Om deelnemers op weg te helpen wordt op donderdag 24 augustus een inspiratiebijeenkomst gehouden in de Trefkoele in Dalfsen. Tijdens de bijeenkomst kunnen deelnemers speeddaten met deskundigen en kennis maken met potentiële samenwerkingspartners, bijvoorbeeld op gebied van business development, communicatie, verdienmodellen en marktkennis. Kijk voor meer informatie en opgeven op onze website.

Aanpak asbestdaken

De prijsvraag maakt deel uit van de Overijsselse aanpak verwijdering asbestdaken. Het bezit van een asbestdak is vanaf 2024 verboden. De provincie Overijssel wil het verwijderen van asbestdaken versnellen. Doel is een gezonde, schone en aantrekkelijke leefomgeving voor de inwoners van Overijssel. De provincie Overijssel is met de asbestaanpak koploper in Nederland. Kern van de aanpak is het stimuleren van marktpartijen om samen te werken, en vraag en aanbod goed af te stemmen. Gemeenten worden ondersteund bij het opvangen en informeren van pandeigenaren.