Ganzensluis Kampen

Gepubliceerd op 2 april 2020

Ganzensluis en bootje
ganzensluis met skyline Kampen
Ganzensluis en bootje
Ganzensluis
Ganzensluis

Contact

Omgevingsmanager

Eberlien Scholing-Visschers

Telefoon: 06 10 45 46 96
E-mail: ganzensluis@overijssel.nl

Renovatie Ganzensluis Kampen

De Ganzensluis in Kampen is gebouwd in 1938 en verbindt het Ganzendiep met de IJssel. De sluis is een monument en wordt voor het grootste deel gebruikt door pleziervaart. Van november 2019 tot april 2020 is de sluis grondig gerenoveerd.

Renovatie

De Ganzensluis is flink onder handen genomen. Dat was o.a. nodig om te voldoen aan alle geldende veiligheidseisen. Naast herstelwerkzaamheden en het moderniseren van de technische installatie zijn de sluisdeuren gerenoveerd en heeft het sluiswachtershuisje een opknapbeurt gekregen.

Veiligheid rond de sluis

De sluis was vanaf één kant nog direct toegankelijk. Omdat dit onveilige situaties kan opleveren, heeft de provincie ook aan die kant een hek geplaatst. Dit hek is in de stijl van het hek dat nu voor het sluiswachtershuisje staat.

Opening

Vanaf 10 april 2020 is de Ganzensluis geopend, waardoor er weer vaarverkeer mogelijk is. Vanaf het nieuwe vaarseizoen kan de pleziervaart weer gebruikmaken en genieten van deze bijzondere en gezichtsbepalende sluis.

Let op: vanwege maatregelen rondom het coronavirus heeft de provincie Overijssel besloten om provinciale bruggen en sluizen in Overijssel tot 1 juni op basis van het winterregime te bedienen. Dit betekent dat Provinciale bruggen en sluizen tot 1 juni niet worden bedient voor niet-noodzakelijke recreatievaart.