Versterken van ons landschap

Gepubliceerd op 15 augustus 2019

Berkenbos in de herfst
Fietser_in het bos
Loofbos in hefstkleuren

Overijssel heeft landschappen die erg belangrijk zijn voor onze cultuur en geschiedenis. Ze worden nationaal en internationaal gewaardeerd. Onze landschappen zijn ook belangrijk voor hoe we ze gebruiken en beleven. Dat willen we graag zo houden. Wij willen dat mensen zich verbonden voelen met het landschap en we willen het landschap versterken. Daarom geven we er blijvend aandacht en zorg aan door goed te letten op de kwaliteit van het landschap. Dit doen wij samen met natuurorganisaties en vrijwilligers.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met:

Dirk Janssen, beleidsontwikkelaar
E-mail: ah.janssen@overijssel.nl

Kwaliteit van het landschap behouden

We willen de kwaliteit van ons landschap behouden en waar mogelijk verbeteren. Daarom letten wij bij alle nieuwe plannen op hoe dit in ons landschap past.

Samen werken aan het landschap

Wij willen samen met inwoners en andere organisaties kenmerkende onderdelen van het landschap beschermen. Op deze manier zijn we samen verantwoordelijk voor ons landschapsbeheer en is er meer betrokkenheid.

Actieplan 1,1 miljoen bomen Overijssel

In november 2018 namen Provinciale Staten van Overijssel een bijzondere motie aan: plant één extra boom per inwoner in de komende coalitieperiode. Daar heeft de provincie nu een actieplan voor gemaakt.