Resultaten Overijssel doet mee!

Gepubliceerd op 5 februari 2021

Sinds de start in 2008 hebben duizenden jongeren uit de hele provincie meegedaan aan Overijssel doet mee!. Onze activiteiten betrekken de jongere generatie bij de democratie en laat hun o.a. actief ervaren hoe het is om bestuurder te zijn.

En het werkt, dat bewijzen de cijfers.

Overijssel doet mee! 2018 in cijfers

Onderstaande infographic illustreert onze cijfers van 2018. In totaal bereiken we elk jaar tussen de 6000 en 7000 jongeren met onze activiteiten. Het grootste deel van deze studenten zat op de havo, het vwo of het mbo (samen bijna 80% van onze deelnemers). Het Democratiespel is 150 keer gespeeld bij ons in het provinciehuis of op locatie (op school of elders). Deelnemers kwamen o.a. uit Zwolle, Hengelo, Almelo, Steenwijkerland en Enschede en ze waren erg enthousiast over de inhoud. Dat is fantastisch, maar we willen nog meer jongeren bereiken en betrekken bij de democratie. Bekijk onze gratis activiteiten en meld jouw klas gelijk aan.

Infographig Overijssel Doet Mee 2018


Resultaten onderzoek jongeren van 15 t/m 24 jaar voor en na activiteiten Overijssel doet mee!
Voor Na Stijging
Op PS kun je stemmen 73% 79% 6%
Ik ga stemmen 53% 66% 13%
Ik kan twee provinciale taken noemen 26% 61% 35%

Bij de activiteiten wordt vooraf én achteraf aan de leerlingen gevraagd naar hun kennis en betrokkenheid bij de provincie. In alle gevallen stijgen de percentages na afloop.