ODM: Gastles

Wat is het verschil tussen gemeente en provincie? Hoe wordt iemand wethouder of Statenlid? Wat merken leerlingen in hun dagelijks leven van de overheid? En hoe kunnen ze daar invloed op uitoefenen?

Hoe werkt het?

Tijdens een gastles vertelt een raadslid of Statenlid wat de democratie en het politieke werk inhouden. De leerlingen leren wat het verschil en de samenhang is tussen de bestuurslagen in Nederland. Naast kennisoverdracht is de interactie tussen leerlingen en politici een belangrijk onderdeel van de gastles. Jongeren ervaren hoe ze, naast stemmen, nog meer betrokken kunnen zijn bij besluitvorming in provincie en gemeente. Een moderator begeleidt de gastles en zorgt ervoor dat het gesprek tussen de leerlingen en de politici goed verloopt. De lessen worden aan het niveau van de klas aangepast.

Aanmelden

Docenten kunnen zich aanmelden via het online aanmeldsysteem van ProDemos. Hiervoor is een eenmalige registratie nodig. Na registratie ontvangt u een bevestiging in uw mailbox. Daarna kunt u het aanmeldformulier op de website invullen.